Bu yıl Çanakkale’de 29 Ekim kutlamaları renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Her sene Cumhuriyet Bayramı’nda törenlere katılan Ezineli Ali Yılmaz, kırmızı-beyaz Türk Bayrağı renklerinde kıyafetleri ve aksesuarları ile dikkatleri üzerine çekti. Vatandaşlar onunla fotoğraf çekilmek için sıraya girdi.
Baştan aşağı kırmızı ve beyaz giyinen, Atatürk ve Türk bayrağı baskılı aksesuarlarıyla renkli giyimine destekte bulunan Ali Yılmaz’a, halkın ilgisi görülmeye değerdi. “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganlı tişörtüyle Kordon’daki tören alanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Ali Yılmaz ”Bugün burada Cumhuriyet’in 96. Yıl dönümünü kutluyoruz. Atatürk bize Cumhuriyeti kurmuş, hürriyeti sağlamış. Atatürk dünyanın en büyük lideri ister inanın ister inanmayın. İngilizler, İstanbul’u işgal etmişler; Atatürk’te çürük gemiye atlamış ve Samsun’a yola çıkmış. Halkı arkasına almış ve ülkemizi kurtarmış.” diyerek Cumhuriyet tarihi hakkında kısa bilgiler verdi.
Emekli inşaat işçisi olan Yılmaz “Ben bu eşyaları sadece Atatürk için giyiyorum. İnkılâplarını savunuyorum, Atatürk olmasa biz zaten olmazdık. Bu törende olmaktan çok mutluyum. Her sene çok duygulanıyorum.” diyerek vatan ve Atatürk sevgisini vurguladı.Kıyafetleri ve konuşmasıyla dikkat çeken Yılmaz ile pek çok insan fotoğraf çekildi.

Arzu Baladur