Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) tarafından 2’nci Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali düzenlendi. Festivale birçok ülkeden yüzlerce kişi katıldı. Gelen gruplar Çanakkale Valiliği önünde düzenlenen kokteyle de katıldılar. Düzenlenen etkinliğe katılan Vali Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, kokteyle katılan çocukları ve ekip liderlerini festivale katıldıkları için tebrik etti.
Onbeş ülke ve 16 ekipte yer alan 400 civarındaki genç Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali’ne katıldı. Vali Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı 15 farklı ülkeden gelen çocukları tek tek masasını ziyaret ederek sohbet etti. Yöresel kıyafetleri ile kutlamalara gelen gençler, herkesin dikkatini çekti.
Kokteyl etkinliğine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Kerem Levent Uça, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük katıldı.  2’nci Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali’ne katılan çocuklar ve liderleriyle birlikte Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı ve beraberinde ki protokol fotoğraf çekildi.
ÇOK SEVDİK
Ukrayna’dan gelen dans ekibi daha önce 6 kez Türkiye’ye geldiklerini, Çanakkale’de ise 4. Kez bulunduklarını söyledi. Çanakkale’yi ve Türk yemeklerini çok sevdiğini söyleyen etkinlik grubundan Vova “Çok ilginç ve güzel bir şehir. Burada çok güzel ve unutulmaz insanlarla tanıştık. Buraya gelmeye devam etmek istiyorum.” dedi.
 
 
Damla Şener Okdaş