Çanakkale Esenlerde yer alan ve Çanakkale Savaşlarından askerlerin tedavisi için kurulan Hastane Bayırı Şehitliği İl Özel İdaresi tarafından tekrar restorasyon çalışmaları yüzde 95 tamamlandı. Yapılan restorasyon çalışmalarında temsili şehit mezar taşları konuldu. 10 Kasımda ziyarete açılacağı iddia edildi.
Yenileme çalışmaları kapsamında şehitlik içinde anı odası yapımı devam ediyor. Çanakkale Savaşlarında yaralı askerlerin bakımı ve tedavisi için kurulan hastaneden dolayı ismini alan Hastane Bayırı Şehitliği,  günümüzde ise şehitliğin mimarisine uygun olarak taş yapı yapılacak.
Hastane Bayırı Şehitliği’nde restorasyon yapan yetkililerden alınan bilgiye göre , “Yapımını üstlendiğimiz Hastane Bayırı Şehitliği son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Yollarımızı yüzde 95 oranında bitirdik. Yollarda taş döşeme ile onunla alakalı ürünlerimizde geldi. Anıtımız etrafında bir mermerimiz var. O işi de yapacağız. Sembolik mezar taşlarımızı yerleştirdik.  Taş binamızla alakalı olarak, iç ve dışında çok fazla işimiz kalmadı. Çimlendirme işimiz kaldı onunla alakalı da bir su deposu vardı. Onunla ilgili görevli arkadaşlarla karar verip imalatını gerçekleştirdik. Çimleri yerleştirdik. Ziyaret zaten açık her gün vatandaşlarımız geliyor” diye bilgi verildi.
Damla Şener Okdaş