Av yasağının kalmasının ardından balık çeşitliliği artsa da,  Ekim ayından bollaşması beklenen lüfer bekleneni vermedi. Geçen haftalarda kilosu 100 TL’den satılan lüfer, bu hafta 120 TL’den tezgahlarda yerini aldı.   

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle kalkmasının ardından balık tezgahları bollaşmaya başladı. Çeşitliliğin artması ve fiyatların düşmesi vatandaşları balık tüketmeye yönlendirdi. Sardalya, hamsi, istavrit gibi balıklar beklenen düzeyde olsa da lüfer ve palamut balık severlerin yüzünü güldürmedi. Ekim ortası gibi artması beklenen lüferde beklendiği gibi bolluk yaşanmadı. Geçtiğimiz haftalarda lüferin kilosu 100 TL’den satılırken, bu hafta tezgahların genelinde lüfer olmazken olan tezgahlar kilosu 120 TL’den satılıyor. Sardalya, istavrit, hamsi fiyatlarında bir değişim yaşanmazken palamut yine tezgahlarda bulunmuyor.
Balıkçılar Çarşısında  esnaf olan Tuncay Dinç, “Lüfer bu sezon bize ters köşe yaptı. Ekim ayı ortası gibi biraz bollaşmasını bekliyorduk. Ancak böyle olmadı. Bunun nedeni deniz ve hava sıcaklığıyla doğru orantılı olabilir. İlerleyen dönemlerde lüferin ne olacağı ise bilinmiyor. Palamudun az olacağını sezon başında tahmin ediyorduk. Tezgahlarda da yok. Sardalya,hamsi, istavrit fiyatlarında ufak, tefek dalgalanmalar olsa da genelde sabit kalıyor” ifadelerini kullandı.
Balıkçılar çarşısında fiyatlar öyle; lüfer kilo 120 TL, sardalya kilo 15 TL, istavrit kilo 25 TL, levrek 35 TL, çipura 35 TL’den tezgahlarda yerini almış durumda.
 
Bünyamin Nami Tonka