Esenlerde bulunan Cevatpaşa Ortaokulu 7/F sınıfı ‘Yaşadığımız yerin tarihini, değerlerini ve önemini yaşayarak öğreniyorum’ konulu sınıf gezisiyle Şehitlik Abidesini, Conk Bayırını, 57’nci Piyade Alayı Şehitliğini ziyaret etti.

Öğretmenler ve öğrenciler Barış Pınarı Harekatı için Suriye’de bulunan Mehmetçiğe destek vermek adına Türk Bayrağı açıp asker selamı verdi. Cevatpaşa Ortaokulu Müdürü Elif Dilara Güler öğrencileri şehitlikleri gezdirip bilgi verdikleri için gurur duyduklarını dile getirdi.

7/F Sınıf Rehber Öğretmeni ve İngilizce Öğretmeni İmran Koç gezi hakkında bilgi verdi. Verdiği bilgiye göre, “Yaşadığım yerin tarihi değerlerini ve önemini yaşayarak öğreniyorum konulu sınıf gezisi nedeniyle gezi düzenledik. Ülkemizin ve tüm dünyanın tarihini değiştiren Çanakkale Savaşı’nı görerek, yaşayarak ve dokunarak öğreniyoruz. Tarih sadece kitaplardan okunup ezberlenerek öğrenilmez. Tarihi en hassas noktalarına dokunarak, anlamlandırarak ve yaşayarak öğreniyoruz. Türk’ün yenilmez gücünü tüm dünyaya kanıtlayan bu savaşta dahi fikirleri ile askeri dehamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan sevdasını can sevdasının önüne geçirmiş inançlı Mehmetçiklerimize borcumuz ödenmez.  Türk milleti ve askeri dün vatan sevdalısıydı bugün de vatanı için canını feda etmekten çekinmez. Yaklaşan Cumhuriyet Bayramımız tüm ülkemize ve milletimize kutlu olsun” dedi.

Arzu Baladur