İskele Meydanı’nda 3 yıl önce kurulan ve Çanakkale Savaşları’nı anlatan dijital müzenin ziyaretçileri her geçen gün azalıyor. Çanakkalelilerin ilgi göstermediği müzeyi daha çok şehir dışından gelenler geziyor. İlk kurulduğunda ziyaretçi sayısı çok olan merkezin ziyaretçi sayısı yok denecek kadar az.  
 
Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi 23 Nisan 2016’dan beri Çanakkale İskele’de ziyaretçileriyle buluşmaya devam ediyor.  Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi, Kale Grubu’nun Çanakkale Savaşı'nda kaybedilen kahramanların anılarını ve Çanakkale ruhunu nesillerce aktarabilmek adına hayata geçirildi. Bu müze aynı zamanda Türkiye'nin ilk dijital savaş müzesi olma niteliğini de taşıyor. Sergi, Kale Grubu’nun kurucusu Hacı İbrahim Bodur’un anısına bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirildi. Tarihi objelerin replikaları ve dijital fotoğraflarından oluşan Çanakkale Evlatları aslında geçici olarak tasarlanmıştı. Şehre girer girmez göze çarpan serginin, stratejik bir konumu da bulunmakta. Bununla birlikte sergi, şimdiye kadar çok fazla ödüle de layık görüldü.
Sergi çalışanları üç buçuk yılda, 2 milyon kişinin sergiyi ziyaret ettiğini vurguladı. Müzeye daha çok yabancıların ziyaret ettiğini vurgulayan müze yetkilileri, bu yıl politik sebeplerden dolayı Yeni Zelanda ve Avusturalya’dan gelen ziyaretçi sayısının az olması nedeniyle merkezin de ziyaretçi sayısından azalma yaşandığını ifade etti. Ancak Güney Kore ve Japon ziyaretçilerin ise açıldığı günden bu yana ilgisinin azalmadığını belirten yetkililer, yabancı turistin ilginin daha yüksek olduğunu ifade etti.
2016 yılında geçici olarak açılan dijital serginin daha ne kadar açık kalacağı ise halk tarafından merak ediliyor. Serginin ne kadar daha süreceği sergi çalışanları tarafından da bilinmiyor. 
Bünyamin Nami Tonka