Çanakkaleli milli sporcu Derya Can, Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü nedeniyle denizin altında tek nefesle kağnı arabasını çekerek, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye cephane taşıyan Şerife bacıları anacak.
Kırdığı dünya rekorlarıyla tanınan Çanakkaleli milli sporcu Derya Can, Cumhuriyet Bayramı’ndan anlamlı bir dalış gerçekleştirecek.  Geçtiğimiz Ağustos ayında Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur Yeşilova'daki Salda Gölü’nde 70 metreye dalarak, kendisine ait olan  paletsiz, ip destekli değişken ağırlık tatlı su kategorisinde kendisine ait dünya rekorunu kırdı.
Çanakkaleli rekortmen dalgıç Derya Can, Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü nedeniyle 27 Ekim pazar günü,  Yat Limanı mevkiinde Çanakkale Savaşları’nda cephede ve cephane taşımada Türk askerine yardım edip mücadele veren Türk kadınını anmak için tek nefesle cephane taşıyan kağnı arabasını çekecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan rekortmen dalgıç Derya Can, “Kurtuluş Savaşı Ve Çanakkale Savaşları’nda cephede ve cephane taşımada Türk askerine yardım edip mücadele veren Türk kadınını anmak için sualtında tek nefesle şerife bacıyı canlandıracağım.  Biliyorsunuz Şerife bacı Kurtuluş Savaşı zamanında Kastamonu’dan, Ankara’ya kucağında bebeği ile cephane taşırken karda donarak şehit olmuş bir kahramandır.  Bu nedenle Cumhuriyetin ilanının 96. Yıldönümünde, Cumhuriyetimiz adına şehit olan Şerife bacılarımız için denizin altında tek nefesle cephane taşıyan kağnı arabasını çekeceğim. Yapacağımız bu anlamlı dalışa  sizi de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Muzaffer Cirtel