Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasıyla, KOBİ’lerin ödenmeyen faturalara karşı kendilerini korumalarının yanısıra risklerini ölçme konusunda uygun bir maliyet ile profesyonel destek almaları sağlanıyor. Biga TSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Meclis Başkanı Melih Akyıl, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Erdoğan ve Genel Sekreter Mustafa Mutlu, Halk Sigorta A.Ş. Bursa Bölge Satış Direktörü Ercüment Büyükispir, Halk Sigorta A.Ş. Ticari Alacak Sigortası Müdürlüğü Yöneticisi Mazhar Ertan, Halkbank Biga Şube Müdürü Mustafa Gökdemir, Oda ve Borsa Üyeleri ile basın mensupları katılım sağladı.
Toplantıda Halk Sigorta A.Ş. Ticari Alacak Sigortası Müdürlüğü Yöneticisi Mazhar Ertan, devlet destekli ticari alacak sigortasının işleyişi, kapsamı ve şartları hakkında detaylı bir sunum yaptı. Ertan ayrıca, herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskine karşın, vadeli işlemleri teminat altına aldıklarını anlattı.
Katılımcıların konuya ilişkin sorularına da yanıt veren Büyükispir, kayıt altında olan, faturalı ticari faaliyetlere teminat verdiklerini belirtti. Teminatın koşullarıyla ilgili açıklamada bulunan Büyükispir şöyle konuştu: “Satışların tüzel kişilere yapılmış olması gerekir. Alışveriş peşin olmamalı kredi kartlı alışveriş olmamalı. Kamu kurumları olmamalı. İlk etapta 0 ile 25 milyon cirosu olan şirketleri sistemimize dahil ettik. İş dünyamızın büyük sorunları haline gelen kredi limiti tahsis edilmiş bir alıcının iflas, konkordato, tasfiye, vb. hukuki durumlar ile temerrüde düşmesi alacak sigortası ile teminat altına alınıyor. Sigortacılık sektörümüzün iş dünyamız için büyük bir önemi bulunuyor. İşimizin ve emeğimizin temeli olan çok değerli mallarımız, binalarımız, demirbaşlarımız sigorta sayesinde korunuyor” dedi.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi