Orman alanına izinsiz bir çivi bile çakılmazken, altın madeni üzerinde eylemler yapan çakma çevreciler, bölgede adeta yaşam alanı kurmuş. Dağları ve orman alanını sahiplenen eylemciler, burada ormana ait binaya el koyup kendilerine göre düzenleme yapmış. Eylemciler olayı öyle büyütmüş ki bölgeye güneş enerjisi sistemi bile kurmuş. Bu duruma nasıl izin verildiği ise merak konusu.
 
Kirazlı’da devam eden altın madeni aram çalışmaları üzerinden başlatılan eylemler her geçen gün farklı bir boyuta ulaşıyor. Başta Çanakkale olmak üzere Türkiye ekonomisine zarar veren eylemler, durmadan devam ediyor. Sözde çevreciler ilk önce maden arama çalışmalarının bulunduğu bölgede çadır kurarak eylem yapmaya başladılar. Burada yalan bilgiler üzerine amaçlarına ulaşmaya çalışan eylemciler, çevredeki köylüleri de kandırmaya çalıştılar. Köylüler oyuna gelmeyip tepki gösterince eylemciler tekrar çadır kurdukları bölgeye çekildiler.
Burada eylemlerine devam eden grup, bölgeyi de işgal etmeye başladı. Önce bölgede kurdukları çadırlarda yaşayan sözde çevreciler, bu bölgede istediklerini yapmaya başladılar. Özellikle yangın zamanında bölgede tehlike de saçarken, bu konuda harhangi bir önlem de alınmadı.
BÖLGEYİ İŞGAL ETTİLER
Şimdiye kadar yasak da dinlemeyen ve herhangi bir engelle de karşılaşmayan grup, adeta bölgede at koşturuyor.  Orman kanunlarına göre bölgede çivi bile çakılmazken, eylemciler istedikleri gibi hayat sürüyor alanda.
Yangına müdahale edecek olan ormancılar için yıllar önce yapılan ve daha sonra atıl duruma gelen bina da eylemciler tarafından işgal edildi. Kış hazırlıkları yapan grup, yaptıkları çalışmalarla kalıcı olduklarını gösteriyor. Büyük kısmı şehir dışında gelen ve eylem yapan grup, elektrik ihtiyacını da karşılamak için büyük bir güneş enerjisi sistemi kurdular.
NASIL İZİN VERİLİYOR
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait olan alanda bu tür çalışmaların izin alınarak yapılması gerekiyor. Alınan bilgiye göre grubun müdürlükten herhangi bir izin almadan çalışma yaptıkları belirtildi. Müdürlüğe ait binaya pankart asıp sonra yerleşen grup, maden arama çalışmaları bahane edilerek yanlış bilgilerle sürdürdükleri propaganda çalışmaları ile amaçlarına ulaşmaya devam ettikleri ifade ediliyor.  Bu duruma güvenlik güçlerinin izin verilmesi de eleştiri konusu oldu. Birçok yerde bu konu ile ilgili tepkiler geliyor.

Mehmet Güler