Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile 10’uncu kez kapılarını açan Yörex Yöresel Ürünler fuarında   Çanakkale Ticaret Borsasının organizasyonu ile Ezine Peynirciler Derneği, Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği ve Çanakkale Ticaret Borsası üyelerinden Mavras Zeytincilik Tarım Ür.Gıda Hay. İhr. İth.San.ve Tic. Ltd Şti, ENS DEN Gıda Tarım San.ve Tic. Ltd Şti, Doğruluk Süt Ürünleri, Karadane Zeytincilik Gıda ve Tarım Ür.Tic.Ltd Şti, NS Sezgin Otomotiv Gıda Tar.İnş.Tur.Nak.Sanayi ve Tic.Ltd Şti yetkililerinin katılımları ile 65 metrekarelik stand ile tanıtılıyor.
 Coğrafi İşaretli Ürünler Yer Alıyor
Çanakkale standında Çanakkale’nin Coğrafi işaretli ürünleri olan Ezine Peyniri, Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elmasının yanı sıra coğrafi işaret tescili alma niteliğine sahip olan Çanakkale Domatesi, , Gelibolu Sardalyesi, Gökçeada Zeytinyağı, Geyikli Zeytinyağı, Gökçeada Kekik Balı, Ayvacık Karakovan Balı, Lapseki Şeftalisi, Lapseki Kirazı, Yenice Kaypa Biberi, Çanakkale Peynir helvası, Bayramiç helvası, Biga Lokumu, Biga Köftesi, Mevlevi Tatlısı, Süt Reçeli, Domates Salçası vb gibi ürünlerinin tanıtımları gerçekleştiriliyor.
 Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen  Fuar ile ilgili yaptığı açıklamasında “Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in yöresel ürünlerin markalaşması, ticari değerinin artırılması açısından çok değerli bulduğunu bildirdi. Üzen, “Bu yıl 10’uncu kez kapılarını açan YÖREX’te Çanakkale başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce oda, borsa, ajans, kooperatif ve firmayı Antalya’da buluşturdu. Geçen yıl 207 bin ziyaretçinin ziyaret ettiği fuarda Çanakkale Ticaret Borsası olarak 65 metrekarelik standımızda üyelerimiz, markalarımız ve ürünlerimiz ile Çanakkale’mizin tüm değerlerinin tanıtıldığını kaydetti. Kaya Üzen “Çanakkale’mizin tüm ilçelerinin markalaşmış ve markalaşma potansiyeline sahip ürünlerimizin tanıtımları YÖREX’te yapılıyor. Yöresel Ürünler Fuarı, ekonomiye ciddi katkı sağlıyor. YÖREX Fuarı’nda standımızda Çanakkale’mizin tüm değerlerinin etkin bir şekilde tanıtımını sağlamayı hedefledik. Tek hedefimiz daha güçlü bir Çanakkale ve daha güçlü bir Türkiye’yi hep beraber inşa edebilmek” diye konuştu.