İl Sağlık Müdürlüğü’nde sorunlar bitmiyor, Taşçı imzalamadı
Sağlıkçılar mağdur  oldu
 
Skandal ve sorunların bitmediği Sağlık İl Müdürlüğü’nde önemli bir sorun daha ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı’nın döner sermayeyi onaylamaması nedeniyle sağlık çalışanlarının mağdur olduğu belirtildi. Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, “İl Sağlık Müdürü ve yöneticilerin tuzu kuru, keyfi yerindedir. Sözleşmeli garanti yüksek maaş güvencesiyle görev yapan sağlık yöneticilerinin, sağlık çalışanlarının geçim sıkıntısını anlaması mümkün değildir.” diyerek duruma tepki gösterdi.
 
En çok eleştiri alan ve sorunların büyüdüğü müdürlük durumuna gelen Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü’mde sular durmak bilmiyor. Tüm sorunların sebebi olarak müdürlüğün başındaki Dr. Taşçı gösterilirken, çıkan sorunlar nedeniyle bu sefer sağlık çalışanlarının mağdur edildiği açıklandı. Sorunu en sert şekilde dile getiren ise Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar oldu. Müdür Taşçı’yı ağır bir dille eleştiren Başkan Çavdar, sorunu şöyle dile getirdi; “Çanakkale Devlet Hastanesi Döner Sermaye Kurulu’nun Eylül ayı döner sermaye dağıtım oranını oy birliği ile yüzde 45 olarak verdiği karar İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı tarafından onaylanmadığı için hastane hekim dışı sağlık personeline ( 3. Basamak özellikli birimler dahil) sabit üstü döner sermaye ek ödemesi yapılamamıştır. Hekimlerin sabit üstü döner sermaye ek ödeme miktarlarında%50 düşüş yaşanmıştır.
İl Sağlık Müdürü ve yöneticilerin tuzu kuru, keyfi yerindedir. Sözleşmeli, garanti yüksek maaş güvencesiyle görev yapan sağlık yöneticilerinin, sağlık çalışanlarının geçim sıkıntısını anlaması mümkün değildir.”
 
SENDİKACILIK OMURGALI DURUŞ İSTER
İkinci bir açıklama ise başka bir sendika olan Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Suat Özen'den geldi. Özen ise döner sermayedeki oranlar üzerinde diğer sendikayı eleştirdi. Özen’in yaptığı açıklama ise şöyle; “Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde Çalışanları Temsilen Girilen Döner Sermaye Komisyon Toplantısında kanuni dağıtılması gereken yüzde 39’a “ŞERHSİZ” imza at, sonrada yüzde 45 vermiyorlar diye çamur at. Bırakın bu alengirli işleri doğruyu söyleyin.
Madem komisyonda yüzde 45’ e karar aldırıp imza attınız, ikinci komisyon kararı olan yüzde 39 dağıtılması kararına ne  için imza attınız. İmzanıza bari sahip çıksaydınız. Madem çalışanları temsil ediyorsunuz, doğruları söyleyin bari kandırmayın. Yersen.”

Bünyamin Nami Tonka