Troya Müzesi’nin Google arama motoru verilerini açıklayan Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, “Eylül ayında 249 bin. Bu sayı ise 1 yıla taşındığında 3 milyonluk bir görüntülemeye ulaşmamız mümkün olacak. Yani hedefimiz büyük. Troya Müzesi'ni milyonlarla tanıştırmak, Anadolu'nun hikayesini paylaşmak istiyoruz. Tüm ekibimizle birlikte bu hedef peşinde koşuyoruz” dedi.
 
Troya Müzesi, 10 Ekim 2018’de ziyarete açıldı. Açıldığı günden bugüne kadar binlerce yerli ve yabancı turist ağırlandı.  Troya Müzesi Çanakkale’nin uluslararası alanda tanıtılmasında önemli bir rol oynadı. Öte yandan geçtiğimiz gün Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük,Troya Müzesi için sosyal medya ve arama motorlarındaki  performansı açıkladı.
Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük,  müzeler için ziyaretçi sayıları ve memnuniyeti çok önemli olduğunu söyleyerek, “Ama en az onun kadar önemli gördüğüm bir şey var; Müzenin sosyal medya performansı nedir? Arama motorlarında nasıl aranıyor, ne tepkiler alıyor? Belkide hayatının hiçbir evresinde gelip Müzenizi ziyaret etme imkanı bulamayacak bir kişinin Müzeniz konusunda algısını yönetebilmek, koleksiyon imajınızı internet denilen bu koca dünyada inşa edebilmek bana her zaman heyecan verici gelmiştir. İşte bu noktadan hareketle Troya Müzesi için sosyal medya ve arama motorları performansını geliştirmek ilk hedeflerimden biri olmuştu. Ve işte ilk sonucu sizinle paylaşmak istedim” ifadelerini kullandı.
 
TÜM EKİBİMİZLE BİRLİKTE BU HEDEF PEŞİNDE KOŞUYORUZ
Ardından Google performans verilerini açıklayan Rıdvan Gölcük, “Eylül ayında yaklaşık aranma sayımız 125 bine ulaşmış. Temmuz ve Ağustos aylarında ise aylık ortalama aranma sayımız 75 bin düzeyindeymiş. Yani turizm sezonu dışında kalan Eylül ayında dahi, hedefimize ulaştık ve yaklaşık yüzde 70'lik bir artış sağladık. Yani Eylül ayı verisinden yola çıkarsak sadece Google'da yıllık 1.5 milyonluk bir arama sayısına ulaşmamız mümkün gözüküyor. Bir diğer Google verisi Eylül ayında Troya Müze’mizin toplam görüntüleme sayısının 179 bin olduğunu söylüyor. Bu noktada ise bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 50’lik bir gelişmeye sahibiz. Yine Eylül ayı verisini 1 yıla yaydığımızda 2.2 milyona yakın bir yıllık görüntüleme sayısına ulaşacak gibi duruyoruz. Eylül ayında 249 bin. Bu sayı ise 1 yıla taşındığında 3 milyonluk bir görüntülemeye ulaşmamız mümkün olacak. Yani hedefimiz büyük. Troya Müzesi'ni milyonlarla tanıştırmak, Anadolu'nun hikayesini paylaşmak istiyoruz. Tüm ekibimizle birlikte bu hedef peşinde koşuyoruz” dedi.
 
Nazif Cemhan Şen