Çanakkale Kültür ve Sanat Derneği’nin katkılarıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü öğrencileri ‘ Lif Sanatından Korelatlar 5’ adlı karma öğrenci sergisi 18-30 Ekim tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu 36 tane çalışmanın gösterildiği sergiye sanatseverler hayran kaldı. Yapılan çalışmaları yakından incelediler.
Manfred Osman Korfman Kütüphanesi’nde düzenlenen sergide 36 tane lif modelinin sergilendiğini söyleyen Sergi Küratörü Öğr. Gör. Eşraf Bülent, “Bir karma öğrenci sergisidir. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz ve Bahar yarı yıllarında 3 ayrı dersimizin 36 çalışma ile sergimizi açtık. Bundan önce ki sergilerimiz ilki üniversitemizde, üç tanesi yine Manfred Osman Korfman Kütüphanesi’nde yapıldı. Ağırlıklı olarak dokumalar yapıldı. Bu çalışmaları öğrencilerimiz yaptı. Tabi ki burada ki çalışmalarımızı göstermemiz mümkün değil hatta birazcık sıkışık oldu.   Kullanılan malzemeler piyasa da bulunan fantezi ipliklerdir. Çanakkale’de bilinmeyen bir konuydu tahmin ediyorum ki Çanakkale sanatseverleri ve bu konuyla ilgi duyanlara bir örnek olur. Bundan sonrada diğer çalışmaları sergilemeye devam edeceğiz” dedi.

Damla Şener Okdaş