AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Barış Pınarı Harekâtı'nın 8. gününde ABD heyeti ile varılan mutabakat hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Turan, “Türkiye'nin milletiyle, lideriyle dik duruşu ve kararlılığı oyunu bozdu. Hem sahada hem de masada” dedi.
Önceki gün Barış Pınarı Harekâtı'nın 8. Gününde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlığındaki ABD heyet,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyeti ile Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik düzenlenen operasyon hakkında Ankara’da görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler neticesinde bir anlaşmaya varıldı.
İki heyet arasında yapılan anlaşmaya göre Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’ye yönelik düzenlenen operasyonlara 120 saatlik bir ara verildi. Bu zaman diliminde Kürtlerin oluşturduğu Halk Savunma Birlikleri (YPG), yaklaşık 32 kilometre derinliğinde oluşturulacak olan güvenli bölgenin gerisine çekilecek. Çekilme tamamlandıktan sonra da Türkiye tamamen operasyonu durduracak, ABD de Başkan Donald Trump'ın imzasıyla yürürlüğe giren yaptırımları geri çekecek.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yapılan bu mutabakat hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Tezkereye "içimiz yana yana" değil, gururla evet demiştik! Türkiye'nin milletiyle, lideriyle dik duruşu ve kararlılığı oyunu bozdu. Hem sahada hem de masada” ifadelerini kullandı.
Arzu Baladur