Bütün dünyanın takip ettiği Barış Pınarı Harekâtı’nda birçok eş zamanlı oyunu bozan, Fırat’ın doğusunu bütün terör unsurlarından tam kararlılık ile temizlemek üzere harekete geçen kahraman askerlere, Türkiye’nin önsözü olan şehitler diyarı Çanakkale’den moral selamı gönderen Siyasi Partilerin İl Başkanları, Mehmetçiğin her daim yanında olduklarını ifade ederek, devletin de askerin de yanında oldukları mesajını iletti.

AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Saçıkara aziz şehitlerin, 104 yıl önce kanları ile tüm dünyaya selam gönderdiği Çanakkale’den, Barış Pınarı Harekatı’na selam gönderdi.
Ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla 9.10.2019 Tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Barış Pınar’ı Harekâtı başlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Fırat Nehri'nin doğusundaki alanların terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nda 10’uncu güne girildi. Şu ana kadar 673 teröristin etkisiz hale getirildiği harekât kapsamında TSK ve SMO birliklerinin ilerleyişi sürüyor. Kontrolü sağlanan Rasulayn'da PKK/YPG güçleri ile SMO güçleri çatışmaya devam ediyor. Kontrolün büyük ölçüde sağlandığı Tel Abyad'ın karşısındaki Akçakale'de de hayat normala dönüyor.
Bütün dünyanın takip ettiği Barış Pınarı Harekâtı’nda birçok eş zamanlı oyunu bozan, Fırat’ın doğusunu bütün terör unsurlarından tam kararlılık ile temizlemek üzere harekete geçen kahraman askerlere, Türkiye’nin önsözü olan şehitler diyarı Çanakkale’den moral selamı gönderen Siyasi Partilerin İl Başkanları, Mehmetçiğin her daim yanında olduklarını ifade ederek, devletin de askerin de yanında oldukları mesajını iletti.
AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Seyhan Yıldırım, Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Saçıkara aziz şehitlerin, 104 yıl önce kanları ile tüm dünyaya selam gönderdiği Çanakkale’den, Barış Pınarı Harekâtı’na selam gönderdi.

“ORDUMUZ MAZLUMLARA REHBER OLMUŞTUR”
AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, “Suriye'de sekiz yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlardan biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümü DAEŞ/PYD/YPG/PKK gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK'nın Suriye'deki yapılanması olan PYD/YPG, Kuzey Suriye'de geniş bir alanı kontrol etme imkânı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir. Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle, bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermek amacıyla, Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekâtı düzenlenmiştir.  Ordumuza ve devletimize tam destek veriyoruz.  Türkiye’nin ve Türk milletinin mazisinde teslim olma seçeneği asla olmamıştır. Barış Pınarı Harekâtı’na katılan Mehmetçiğimizin yanındayız. Allah’ın izniyle, tıpkı 104 yıl önce bu topraklarda tarih yazıldığı gibi Mehmetçiğimiz bir kez daha tarih yazacaktır. Ordumuz, mazlumlara rehber olup güçlü bir geleceğin yolunda adım atacaktır” dedi.

“ASKERLERİMİZİN YANIDAYIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’ye yönelik operasyonlarına tam destek veriyoruz. Askerlerimizin yanındayız. Askerlerimizin bir an önce ordaki görevini bitirerek sağ salim tekrar ülkemize dönmesi, hükümetimizin de bir an önce Suriye hükümetiyle bir araya gelerek Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması ve bölgede, ülkemizde barışın tekrar sağlanması, huzurun gelmesi en büyük dileğimizin, temennimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak orada görev yapan tüm askerlerimize buradan selamlarımı iletiyorum” dedi.

 “KİMSE FITRAT DEĞİŞTİ SANMASIN O KAN YİNE AYNI KANDIR”
Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, “Barış Pınarı Harekatı’nı gönülden ve dualarla destekleyerek şehitleri diyarı Çanakkale’mizden şanlı Türk ordumuza selamlarımızı şükranlarımızı ve saygılarımızı sunarız. Kimse fıtrat değişti sanmasın o kan yine aynı kandır. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

“ORDUMUZUN ARKASINDAYIZ”
Saadet Partisi Çanakkale İl Başkanı Süleyman Saçıkara, “Suriye sınırındaki tüm askerlerimize başarılar diliyoruz. Saadet Partisi olarak biz Suriye sınırındaki ordumuzun arkasındayız.  Oradaki askerlerimizin bir an evvel sap salim geri memleketlerine dönmesini arzuluyorum. Hepsine selamun aleyküm” dedi.

Bünyamin Nami Tonka