Havalar soğumaya, enfeksiyonlar kendini göstermeye başladı. Ekim ayı ile birlikte hastalıklar artıyor. Grip hastalığı da 7’den 70’e herkesi etkisi altına alıyor. Vücut direncine göre ise etkisi farklı hissediliyor. Mevsim geçişinin yaşandığı bu günlerde, herkesin ortak sonunun grip olduğunu ifade eden Gökçeada İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Özlem Çırpan, “Bizim açımızdan özellikle grip aşısı 65 yaş üstü, diyabetli, koah, astım hastalıkları olanlara, herhangi bir metabolik hastalığı olanlara yaşa bağımsız olarak öneriyoruz” dedi. Grip aşısı, 65 yaş üstü hastalara ücretsiz yapılıyor.
Grip aşışı, yapıldığı dönem için etkili olmaktadır. Bu nedenle; eskiden geçirilmiş grip hastalığı ya da uygulanmış grip aşısına bakılmaksızın mevsimsel gribe karşı etkin bir korunma sağlanması için her yıl grip aşısı yaptırılmalıdır. Aşının koruyucu etkisi, aşı yapıldıktan iki hafta sonra başlayacağı için aşının en uygun zamanı, gribin sık görülmeye başladığı dönemden hemen öncesidir. Ekim ve Kasım ayları grip aşısının yapılma zamanı olarak tercih edilmelidir. Aşılanmayanlar kişiler ise mart ayının sonuna kadar aşılanabilir. Aşının koruyuculuğu yaklaşık 6-8 ay sürer. 
Grip Aşısı hakkında bilgi veren Gökçeada İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Özlem Çırpan, “              Dünya Sağlık Örgütü virüs değişiklilerini yakından takip ediyor. Her yıl bir önceki yıl baz alınarak gribe sebep olmuş virüs tipleri belirleniyor ve aşı içeriği düzenleniyor. İki tip var Tip A ve tip B  bu aşı dolaşımda saplanan virüslere karşı yüzde 50 bir koruma sağlıyor. Özellikle erişkinlerde yüzde 80’in üzerinde olduğu bildirilmiş. Her yıl değişiklik olduğu için aşının tekrarlanması öneriliyor. Bizim açımızdan özellikle grip aşısı 65 yaş üstü, diyabetli, koah, astım hastalıkları olan, herhangi bir metabolik hastalığı olanlara yaşa bağımsız olarak öneriyoruz. Sağlıklı erişkinde de 65 yaş üstü için öneriyoruz. Şuana kadar birçok hastada takiplerde faydalı dönütler aldık. Grip aşısının bulunduğu yerde genelde beşte bir hastada ağrı, kızarıklık olabilir. Tüm vücudu etkileyen hastalık görüle biliri ama bu yüzde bir gibi bir orandır. Çok ciddi bir yan etkisi yoktur” dedi.

 İbrahim Akın Kazancı