Sezonun ilk günlerinde 50 TL’den satılmaya başlanan palamut 35 TL’ye kadar gerilese de hala el yakmaya devam ediyor. Vatandaşlar tanesi yaklaşık 500 gram gelen palamudu tercih etmiyor.
Av yasanın kalkmasının ardından 40 gün geçti. Denizlere atılan ağların toplanmasının ardından balık tezgahlar çeşitlenmeye, mevsimi olan balıkların fiyatları düşmeye başladı. Ancak vatandaşların beklediği fiyat düşüşü gerçekleşmedi. Balık yemek isteyen vatandaşlar en çok sardalya balığını tercih ediyor. Balıkçılar Çarşısı’nda ise el yakan balık yine palamut oldu. Sezonun ilk günlerinde 50 TL’den satılmaya başlanan palamut 35 TL’ye kadar gerilese de hala el yakmaya devam ediyor. Vatandaşlar tanesi yaklaşık 500 gram gelen palamudu tercih etmiyor.
Balıkçılar Çarşısı’nda diğer balık fiyatları şöyle; denizin incisi Karadeniz hamsisinin kilosu 25 TL’den, sardalya 20 TL’den, kupa kilo 20 TL’den tezgahlarda yerini aldı. İstavrit kilo 25 TL,  kefal kilo 20 TL,  levreğin ise kilosu 50 TL’den satışa sunuluyor.
Balıkçılar Çarşısı’nda balıkçılık yapan Tuncay Dinç fiyatlar hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Şu anda palamudun tanesi 35 TL’den satılıyor. Tanesi 450 gram civarında geliyor. Bu palamut İstanbul’dan, yok demesinler diye getirdik. Bu sene havaların durumundan dolayı palamut çok tutulamadı. Günler sıcak olduğu için, kış palamudu soğuğu sevdiği için o yüzden tutulamadı. Sardalya ise devam ediyor. Şuan 15 gün daha sardalyanın zamanı. Sardalyanın fiyatları inişli çıkışı devam ediyor 15 olur, 10 olur, 20 olur. Hamsininde aynı şekilde devam etmesini bekliyoruz. Bu sene iri hamsi yiyeceğiz. Denizin prensinin ise önümüzdeki aylarda bollaşmasını bekliyoruz. Tahminimce lüfer bu sezon biraz fazla olacak. Ancak kilosu 40-50 TL’den aşağı düşmez” ifadelerini kullandı.
İbrahim Akın Kazancı