36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası’nın aldığı karar ile kış saati uygulamasına geçildi. Kış saati uygulamasıyla birlikte sabah saat 08.30 ile akşam saat 18.00’a kadar hizmet verecek. 1 Ekim tarihinden itibaren eczanelerin açılış ve kapanış saatleri güneş ışınlarından yararlanması amaçlanıyor.  Cumartesi günleri de eczaneler açık kalacak.
36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası Başkanı Jale Karaata yapılan kış uygulaması hakkında bilgi vererek, kış saati uygulamasının eczacılar içinde önemli olduğunu, cumartesi günü eczanelerin akşam 18.00’a kadar açık olduğunu dile getirdi.
Kış saati uygulaması hakkında bilgi veren 36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası Başkanı Jale Karaata, “Kış saati uygulamasıyla artık eczanelerimiz cumartesi günü de çalışıyor. Uygulama 1 Ekim Salı günü ile 1 Haziran tarihine kadar yapılacak. Eczacılar açısından yazın günler daha uzun oluyor, kışın hava daha çabuk kararıyor. Cumartesi günü akşam 18.00’a kadar açık olduğu için vatandaşımıza daha iyi hizmet sunacağız. Türkiye’nin birçok yerinde yaz kış saat 18.00’da kapanıyor ama bizde gün ışından dolayı daha geç karardığı için yaz saatlerin ayarlamak içinde Cumartesi günlerini kapatıyoruz. Çanakkale’de vatandaşlarımız eczanelerden ve eczacılardan dolayı memnun. Bu yüzden yapılan uygulamadan dolayı memnun olduklarını dile getirdiler” dedi.

Arzu Baladur