Aylardır maden aramaya karşı sosyal medya hesaplarında paylaşım yapanlar, barış harekatına destek için paylaşım yapmamaları dikkat çekti. Öte yandan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili de CHP ikiye bölünmesi dikkat çekti. Bazı CHP’liler Suriye’ye girişmesine karşı çıkarken bazıları ise destek verdi.
 
Coğrafi bakımında dünyada en stratejik konumda bulunuyor Türkiye. Bu kadar önemli yerde ve Osmanlı Devleti’nin devamı olan bir ülkenin düşmanları çok olur. Bizim de düşmanlarımız çok. Suriye ve Irak sınırlarında yıllardır terör örgütleri ile savaşıyoruz. Dış güçlerin yardımı ile beslenen terör örgütleri, buradan Türkiye’ye zarar vermek için ellerinden geleni yapıyor.
Yıllardır milyar dolarlar harcayarak Irak sınırında ve içinde PKK ile savaştık ve savaşmaya devam ediyoruz. Suriye’de çıkan iç çatışma ile dağılan ülkede PYD ve uzantıları da bize karşı ayaklandı. Bunun önüne geçmek ve bu tehlikeyi yok etmek için Suriye sınırına önemli bir hareket daha başladı.  Barış Pınarı adı verilen bu hareketle sınır hem terör örgütlerinden temizlenecek hem de Suriyelilere yer açılmış olacak.
MADEN ÜZERİNDEN EKONOMİYE ZARAR VEİRLİYOR
Dış güçlerin Türkiye’ye zarar verdiği bir diğer alan ise ekonomi. Ülke ekonomisine katkı sağlayacak her türlü çalışmaya da karşı çıkılıyor. Bunların en önemli örneği ise Kirazlı’daki altın madeni çalışması. Yer altında yatan önemli madeni çıkartarak ülke ve Çanakkale ekonomisine kazandıracak olan bu çalışmaya karşı yine dış güçlerin yardımı ile ayladır eylem yapılıyor. Bu eylemler de daha çok maden ile hiç alakası olmayan Kazdağları ve Atikhisar Barajı üzerinden yürütülüyor.  
 
İKİSİNENE DE KARŞI ÇIKIYORLAR
Altın madenine karşı başlatılan eylemler ayladır devam ediyor. Bu eyleme destek verenler ayladır sosyal medya hesaplarında karşı paylaşımlar yapıyor. Bu kişilerin Türkiye için büyük önem taşıyan Barış Pınarı Harekatı’na destek verecek hiçbir paylaşım yapmadıkları gibi karşı olanlarda ortaya çıktı. 12 Ekim’de yapılması planlanan mitingin Barış Pınarı Harekatı dolayısı ile iptal edilmesine bile karşı çıkanlar var. Kirazlı’daki altın madenine karşı çıkanların, aynı şekilde terör örgütlerine yönelik başlatılan savaşa karşı da çıktıkları görüldü.
CHP AYRIŞTI
Öte yandan, CHP’lier de  Barış Pınarı Harekatı karşısında ikiye bölündü. Altın madenine karşı çıkanların bir kısmı askerlerimizin Suriye’ye operasyon yapmasına destek verirken, bazıları ise karşı olduklarını sosyal medya hesaplarında açık bir şekilde beyan ettiler.

Mehmet Güler