Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Amatör Spor Haftası’  etkinlikleri Çağlar Kaynak Basketbol sahasında yapıldı.

Düzenlenen etkinlikte Amatör Spor Kulüpleri gösteri düzenledi. Yapılan gösteriyi izleyen vatandaşlar beğenerek, alkış yağmuruna tuttu. Etkinliğe Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Gençlik ve Spor Müdürü Aziz Sinan Alp ve kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen etkinlik hakkında konuşan Çanakkale Gençlik ve Spor Müdürü Aziz Sinan Alp, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye’de amatör sporun varlığını ve büyüklüğünün ne denli güçlü olduğunu görmüş, bu sebeple her yılın ekim ayının ikinci haftasını amtör spor haftası olarak kutlamaya başlamıştır. Bu hafta kapsamında il merkezimizde ve ilçelerimizde çeşitli spor müsabakaları gerçekleştiriyoruz. Amatör spor haftası çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamasını sağlamak en önemli hedeflerimiz arasındadır. Gençlerimizinse zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel  araç olan spor bu hafta kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerle sevdirilerek, gençlerimizin spor yapma konusunda teşvikini isteyeceğiz. Devletimiz sporun tesisleşmesini ve daha geniş kitlelere ulaşması anlamında çok büyük yatırımları mevcuttur. Çanakkale’de bu amaçla yapılmış tesislerimizi görebilirsiniz. Şehrimizde spor sahlarına ve yeni yapılmış tesislere sahibiz. İlimizde 51 aktif branşta 182 spor kulübü bulunmaktadır. Buna bağlı olarak spor genel müdürlüğü Türkiye Futbol Federasyonu, milli eğitim bakanlığı olmak üzere lisanslı ve sporcu kartı olan toplam 66 bin lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Çanakkale’de spor faaliyetlerinin artırılması ve tesissilerimizden tüm halkımızın faydalanması için İL Milli Eğitim Müdürlüğü, On Sekiz Mart Üniversitesi Amatör spor kulüpleri federasyonu ve diğer kurum, kuruluşlar ile sürekli iş birliği içerisindeyiz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, sadece spor alanında değil sosyal ve kültürel alanlarda da hizmet veriyor. Gençlik merkezlerimizin varlığı ile çocuklarımızın kişisel gelişimine katkı sağlıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri, yaptıkları sporları gösterdi.

Damla Şener Okdaş