Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl farkındalık oluşturmak amacıyla "Cami ve Hayat" sloganı ile "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında Türkiye genelinde birçok camide cemaat ve din görevlilerinin katılımıyla  fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Çanakkale’de ise Şehitler Camisinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül, Şehitler Camii imamı Hamza Uslu, din görevlileri ve cemaat katıldı. Etkinlik kapsamında Bülbül ve beraberindekiler dualar eşliğinde çam fidanlarını toprakla buluşturdu.
Günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül “ Bugün güzel ve güneşli bir gün katılımımız gayet güzel oldu. Sabah namazı sonrasında da dikimlerimiz oldu. Bugünde Şehitler Camimizde, şehitler diyarında din görevli kardeşlerimizle birlikte, şube müdürlerimizle ve sevgili cemaatimizle bu kampanyaya bizde destek vermiş olduk. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türkiye’nin her yerinde dikilen bu ağaç kampanyasına destek verdiğimizden dolayı mutlu olduğumuzu ve her bir camiimizin bahçesinde yetişen fidanlarımız gibi nice nice güzel nesillerin yetişmesini, diplerinde güzel insanların gölgelenmesini Allahtan niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu.
İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül, “Bu hafta Camiler ve din görevlileri haftası ile Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş’ın tavsiyeleriyle bütün Türkiye genelinde camilerimizin bahçelerine fidan dikim kampanyası öngörüldü. Bizde Çanakkale olarak şüheda memleketinde, şühedamızın yurdunda her bir camimizin bahçesine birer cam fidan dikmeye arkadaşlarımızı davet ettik cemaatimizle birlikte. Bugün güzel ve güneşli bir gün katılımımız gayet güzel oldu. Sabah namazı sonrasında da dikimlerimiz oldu. Bugünde şehitler camiimizde, şehitler diyarında din görevli kardeşlerimizle birlikte, şube müdürlerimizle ve sevgili cemaatimizle bu kampanyaya bizde destek vermiş olduk. Cenabı Mevla diktiğimiz ağaçlar gibi nice güzel nesilleri şüheda memleketin de yetiştirmeyi bizlere nasip eğlemesini niyaz ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türkiye’nin her yerinde dikilen bu ağaç kampanyasına destek verdiğimizden dolayı mutlu olduğumuzu ve her bir camiimizin bahçesinde yetişen fidanlarımız gibi nice nice güzel nesillerin yetişmesini, diplerinde güzel insanların gölgelenmesini Allahtan niyaz ediyoruz” dedi.

Nazif Cemhan Şen