Önceden tahmin ettiği depremlere sosyal medyada fenomen olan Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, Biga'da saat 18.54 sıralarında meydana gelen 3.7 şiddetindeki depremi önceden tahmin etti.

Önceki gün Biga'da Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre saat 18.54 sıralarında merkez üssü Biga Çınarköprü olan 3.7 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 15.1 kilometre olarak ölçüldü. Yaşanan sallantı ilçede kısa süreli paniğe neden oldu.

Depremi hakkında ilk görüş bildiren, Ayvacık’ta yaşanan 5.0 şiddetindeki depremden 6 gün önceden tahmin ederek sosyal medya üzerinden ’Ayvacık’a Dikkat’ uyarısında bulunan Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut oldu. Deprem Tahmin ve Araştırma Merkezi üzerinden çalışmalarını paylaşan ve sosyal medyada yaklaşık 80 bin kişi tarafından takip edilen Yakut, meydana gelen depremi 30 Eylül’de sosyal medya hesabından duyurduğunu açıkladı.
Fenomen deprem tahmincisi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Öncelikle depremi hisseden herkese geçmiş olsun. 30 Eylül tarihindeki genel paylaşımım da Biga'yı özellikle belirtmiş ve burada ki değerlerin 2.3- 3.7 aralığında olacağını sizlerle paylaşmıştım. Açıkçası Marmara civarındaki her deprem önem arz ettiği için 15 kilometre derinlikteki bu deprem de bize bir sonraki adres için bir önsöz olacaktır. Bölgenin ani kırılmada üretebileceği maksimum değeri belirtmiştim ve bence hala bu değer Biga için geçerlidir" ifadelerini kullandı. 

Bünyamin Nami Tonka