04- 20 Ekim 2019 tarihleri arasında Saros Körfezi’nde 9 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Nusret – 19 tatbikatı kapsamında Çanakkale’de bulunan komutanlar Vali Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Mehmet Baybars Küçükatay, 2. Arama /T arama Filotillası Komodoru Deniz Albay Okan Gündoğdu, Komodor Captain Alessandro Falcone, 1. Amfibi Gemileri Filotillası Komodoru Deniz Albay Serdar Akan ve Kurmay Başkanı Lt. Cdr. Enrique Garcia Morera, Vali Orhan Tavlı’ya nezaket ziyaretinde bulundular.

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça’nın da bulunduğu ziyarette Vali Orhan Tavlı’ ya, 04- 20 Ekim tarihleri arasında yapılmakta olan Nusret- 19 tatbikatıyla ilgili bilgi verildi.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Vali Orhan Tavlı, Nusret – 19 tatbikatını yürüten tüm komutanlar ve askeri personeli tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Ziyaretin ardından Vali Orhan TAVLI, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Nara İskelesi’nde demirli bulunan TCG- Bayraktar Gemisi’ne geçerek burada da Nusret - 19 Tatbikatı ile ilgili bilgi aldı.