Kendisine yönelik ortaya atılan rüşvet iddialarına meclis toplantısında cevap veren Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Birol Arslan’ın veremeyeceği hiçbir hesap yok. Ben eğer bir delikli bir kuruş aldıysam ispat etsinler görevimi de bırakıyorum ve 48 yaşında intihar ederek hayatıma son vermeye hazırım” dedi.
 
 
Kepez Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Meclis toplantısında konuşan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, göreve geldiklerinden buyana borçlarda azalma yaşandığını söyleyerek“İlk aydan itibaren borçlarımız azalıyor. Geçen ayın son mesai saatiyle beraber borçlarımı 57 milyon 404 bin 032 TL 53 kuruş. Yani geldiğimiz günden itibaren yapmış olduğumuz tasarruf ve dirayetli yönetimle 4 milyon 45 bin 866 TL 74 kuruş borcumuzu azalttık” ifadelerini kullandı.
 
 
4 MİLYON 45 BİN 866 TL 74 KURUŞ BORCUMUZU AZALTTIK
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, göreve başladığı günden itibaren tasarruf tedbirleriyle borçların azaldığını söyleyerek, “Biz 4 Nisan 2019’da mazbatamızı aldık ve göreve geldik. Göreve geldiğimizde tutanaklarla kasayı teslim aldık. O günkü rakamlarla borç alacak durumumuzda kasamız borç hanesi eksi 61 milyon 449 bin 899 TL 27 kuruş. Her ay borç-alacak yapılandırmasına bakıyorum.  Belediyemize geldiğimizde hızlıca tasarruf tedbirlerini işleme aldık. Her ay sonuçları alıyorum. Ülkedeki ekonomik sıkıntılara rağmen borcumuz azalmakta. İlk aydan itibaren borçlarımız azalıyor. Geçen ayın son mesai saatiyle beraber borçlarımı 57 milyon 404 bin 032 TL 53 kuruş. Yani geldiğimiz günden itibaren yapmış olduğumuz tasarruf ve dirayetli yönetimle 4 milyon 45 bin 866 TL 74 kuruş borcumuzu azalttık. Ülkemizdeki tüm ekonomik koşulların göz önünde bulunduğunda 4 milyon 50 bin lira borç ödemişiz. Borçlanmak istediğimiz rakam 4 milyon lira biz bu kadar süre içerisinde 4 milyon 50 bin liralık borç tahsilatı yapmışız. Kepez’de yapmamız gereken hizmetler var. Önemli olan doğru borçlanmak. Borçlanmaktan korkmayalım. Borcu ödeyebilecek kabiliyete sahip olmamız lazım ve borçları doğru yere yatırmamız lazım. Borçları doğru yere yatırmamız lazım. Ben Hamidiye Mahallesi’nin yolları için ihale düzenlediğimde büyük rakamlar vardı. İlk istediğim zaman kaç liraya bu ihale olur diye sorulduğu zaman 16 milyon liraydı. Hiç kimse bilmiyor. Ben akşamları mesaiden sonra bütün sokakları tek tek inceledim. Hangi sokaklara alt yapı yapılmış, hangi sokaklarda yol ihtiyacı var, hangi sokakların kaldırama ihtiyacı var hepsini tek tek çıkardım. Yapılan gerçekleştirilen ihale 3 milyon 410 bin artı KDV’dir. Ben şeffaf bir insanım. Tüy bitmemiş yetimin bir delikli kuruşunu bile savunuyorum. Benim makam aracım yok, benim makam şoförümde yok. Belki Kepez Belediyesi’nin bütçesinde 1 makam aracının olup olmaması, yada bir şoförün olup olmaması bu bütçeler içerisinde hiçbir anlam ifade etmeyebilir. Ama topluma verdiği mesaj önemlidir. Ben her kuruşun hesabını yapıyorum. Burada da anlımızın akıyla bu borcu ödeyebilecek kabiliyete sahibiz” ifadelerini kullandı.
İSPAT ETSİNLER 48 YAŞINDA İNTİHAR EDEREK HAYATIMA SON VERMEYE HAZIRIM
Birol Arslan, kendisine yönelik rüşvet iddialarına cevap vererek, “Maalesef birçok konuyla ilgili toplumumuza gerçekten gerici, Kepez’deki huzuru bozmaya yönelik bazı söylemler oluşmuştur. Bu söylemler şahsın adına yapılmıştır. Benim rüşvet aldığım, benim köşeyi döndüğüm- evet ben köşeyi döndüm. Evi dönerken bir köşe var oradan dönüyorum.- Ama hiçbir gün maddi olarak köşeyi dönmedim. Böyle ağır cümlelerle bir belediye başkanı suçlanmaktadır. Ben bu konutla ilgili avukatıma gerekli talimatı verdim. Köşeyi döndüğüm iddiasıyla yapılan suçlamadan dolayı 110 bin lira, avanta aldığım için 100 bin lira, rüşvet aldığım için 110 bin lira ve şahsıma yapılan iftiralardan dolayı bu iddia sahibi belediye meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulundum. Bununla ilgili kamuoyuna yakında bilgileri paylaşacağım. Ben değil 110 bin lira, 110 TL almadım. Bu iğrenç iftirayı atan hakkında gerekli yasal işlemleri başlattım. Kazanacağımız bu tazminatları da belediyemize hibe edeceğimi kamuoyuna şimdiden paylaşmak isterim. Birol Arslan’ın veremeyeceği hiçbir hesap yok. Ben eğer bir delikli bir kuruş aldıysam ispat etsinler görevimi de bırakıyorum  ve 48 yaşında intihar ederek hayatıma son vermeye hazırım” şeklinde konuştu.
Bünyamin Nami Tonka