Çanakkale’de doğan ve mobilya sektörünün öncü kuruluşlarından biri konumuna gelen Doğtaş 50’ye aşkın ülkeye ihracat yapılıyor. Bünyesine Kelebek’i de eklemesi ile sektörün en önemli oyuncusu oldu. Firma, hem yırtışında hem de yurtiçinde büyümeye devam ediyor.
 
Sanayi alanında fazla gelişemeyen Çanakkale’nin dünyaya açılan firmaların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu firmaların başında ise Doğtaş geliyor. Biga ilçesinde doğan ve bir aile şirketi olan Doğtaş, zaman içinde hızla ilerleyerek kendi alanında ülkenin en büyük firmalarından biri konumuna geldi. Doğtaş markasının ardından Kelebek markasının eklemesi ile firma daha da büyüdü. Doğanlar Holding’e bağlı şirket, dünyanın dört bir yanından 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Yurtiçi büyümenin yanı sıra yurtdışında da mağazalaşmayı hızlandıran Doğtaş Kelebek Mobilya, birçok kıtada yatırım atağına geçti. Doğtaş ve Kelebek markalarıyla ihracat atağına geçtiklerini belirten firma yetkilileri, geçen yıl olduğu gibi bu yılda ihracata büyük önem verdiklerini ifade etti.
Geçen yıl “ihracat yılı” ilan edilmesinden dolayı bu alanda önemli mesafe alan şirket, bu çalışmasını bu yılda sürdürdü. Bu çalışmalar nedeniyle firma, büyümesini dürdürdü. Bu yıl ihracatın yanında yurt içinde de önemli çalışmalar sergilendi. Artık bir dünya markası haline gelen Doğtaş Kelebek, hızla büyüme stratejisine devam edeceği kaydedildi.

İbrahim Akın Kazancı