Ziyarette Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Biga İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Uzuner ile İş ve Meslek danışmanı Yasin Sezgin; Cenal Elektrik İşletme Müdürü İhsan Acar, Liman Müdürü Özgür Sürat ve Genel Müdür Yardımcısı Özkan Ecevit ile İŞKUR’un sunmuş olduğu hizmetlerle birlikte Cenal Elektrik’in başta üretim olmak üzere kat etmiş olduğu aşamaları ve gelecek hedefleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.
 
Ziyaret kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan: ‘‘Biga ilçemiz Çanakkale sanayimize sunmuş olduğu üretim ve istihdam katkısıyla bizim gözbebeğimiz. Cenal Elektrik de yıl bazında ürettiği elektrik enerjisi, iskelesi ve diğer tüm faaliyetleri ile bizim her daim işbirliği yapacağımız firmalarımızın başında geliyor. Elektrik başlıca ihtiyaç kaynaklarımızdan biri ve ülkemizin geleceği. Gerek İl Müdürlüğümüz gerek de Biga’da doğrudan temas edebileceğiniz Biga Hizmet Merkezimizle her daim birlikte çalışma sözümüzü yineliyoruz” açıklamasında bulundu. Biga Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Uzuner ise işveren yetkililerine istihdam teşvikleri, ilave istihdam, işbaşı eğitim programı, kısa çalışma ödeneği ve İŞKUR’un diğer faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi.
 
Toplam 454.518 m²’lik alanda, “İthal Kömüre Dayalı CENAL Enerji Santrali, İskelesi, Kül Depolama Sahası ve Derin Deniz Deşarjı Projesi”nin kurulması ve işletilmesi amacıyla Cengiz Holding A.Ş. ve Alarko Holding A.Ş. şirketlerinin ortaklığı ile kurulan Cenal Elektrik Üretim A.Ş; yıllık 7500 saat çalışma süresi ile 9.900.000 MWh brüt elektrik üretimiyle Türkiye’nin elektrik üretiminin %4’ünü karşılamakta. Cenal Elektrik İşletme Müdürü İhsan Acar; sağlayacakları sürekli, güvenilir ve kaliteli elektrikle yabancı yatırımları Türkiye’ye çekerek, ülkenin endüstriyel açıdan gelişmesine katkıda bulunacaklarını, özel sektörde de yeni iş alanları yaratarak kişi başına düşen gelirin artmasında rol alma hedefleri olduğunu açıkladı.