Olay ve skandalların bitmediği Sağlık İl Müdürlüğü, yaşandığı iddia edilen taciz skandalının etkisi devam ediyor.  Müdürlükte görev yapan bir başkanın, kendi yardımcısı kadın doktoru taciz ettiği, savcılığa yapılan şikayettle ortaya çıkmıştı. Bu skandalın gazetemiz tarafından manşete taşıması ile kent bu olayı konuşur oldu. Taciz olayının uzun süre devam ettiği ve bunun önüne geçilmediği belirtilmişti.
Olayla ilgili soruşturma açılırken kadın doktorun Cumhuriyet savcısına verdiği ifadesi şöyle:  “Şüpheli ile aynı iş yerinde çalışırız. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nde ben Başkan Yardımcısı olarak, şüpheli de Başkan olarak görev yapmaktadır. Şüphelinin çeşitli zamanlarda bana yakın davrandığı oluyordu. Dilekçemde de belirttiğim üzere birçok kez çeşitli şekillerde bana iltifatlar ediyordu. Önceleri bunu nezaket olarak algıladım. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Küçükkuyu’da görevlendirilemem nedeniyle Küçükkuyu’ya gittiğimizde şüphelinin kendi görevi olmamasına rağmen özellikle Küçükkuyu’ya benimle birlikte gitmek istediğini belirtmiştir. Dosyanıza sunmuş olduğum İl Sağlık Müdürlüğü’nün yazısı ile o gün Küçükkuyu’da görevlendirme yapılan çalışanların isimleri arasında şüphelinin ismi yoktur. Ancak kendisinin Küçükkuyu’da bir işinin olup olmadığını bilmiyorum. Küçükkuyu’da işimiz bittikten sonra bizi Küçükkuyu’ya getiren arabaya bindiğimde şoförün olmadığını, şoför mahallinde şüphelinin olduğunu gördüm. Kendisine araçta ne işinin olduğunu sorduğumda ‘ben bu araçla gideceğim. Sende bu araçla gel. Birlikte Ayvacık, Ezine’yi gezeriz, birlikte yemek yeriz, yakınlaşırız, senden hoşlanıyorum’ şeklinde konuştu. Bu hastalığımı tetiklemiştir. Titreme ve yutma güçlüğü yaşamaya başladım. Heyecan ve sinirle gerçekleşen bu nöbet arabadan aşağı inip öğürmemle devam etti. Öğürdüğüm için de tükürmüş olabilirim. Ancak tamamen hastalıktan kaynaklıdır. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bu tükürme ile ilgili soruşturma açıldığını daha sonradan öğrendim ve soruşturma konusu olayla ilgili savunmamı verdim. Savunmamın bir suretini dosyaya sunuyorum.
Şüpheli olaydan 6 gün sonra odamın kapısını açarak “naber nasılsın” şeklinde benimle iletişime geçmiştir. Söylendiği gibi benim O’na  herhangi bir şekilde ne sözlü ne de davranış olarak bir hakaretim olmamıştır. Olsaydı bu şekilde benimle konuşmazdı.
Şüpheli çeşitli zamanlarda beni sadece sözlü cinsel anlamda taciz etmiştir. Gerekli soruşturmanın yapılarak şüphelinin cezalandırılmasını istiyorum. Gerekli görülmesi halinde telefonumun iletişiminin tespitine rıza gösteriyorum.  Kendisinden davacı ve şikayetçiyim. “
 
 
O DA GÖREVİNDEN ALINDI
Üzün süren taciz olayın ardından başkan yardımcısı doktor olaya sesiz kalmayıp savcılığa şikayet etmesinin ardından sürgün edildiği öğrenildi. Aylar önce yaşanan olayın hemen ardından kadın doktor sürgün edilerek Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne gönderilirken, adı taciz ettiği iddia edilen başkanın ise görevine aylarca devam ettiği öğrenildi. Olayın iyice yayılmasının ardından kadını taciz ettiği iddia edilen başkanın da görevinden alındığı ve yerine yeni birisinin görevlendirildiği öğrenildi.
 
Mehmet Güler