Kötü yönetilmesi ve birçok olayla gündeme gelen Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü’nde skandallar bitmiyor. Müdürlük üst düzey yöneticiler arasındaki taciz skandalıyla çalkalanıyor. Olay savcılığa taşınırken, taciz edenin görevinde kaldığı taciz edilenin ise müdürlükten devlet hastanesine sürgün edildiği öğrenildi.
 
Hükümet tarafından Çanakkale’ye en fazla yatırım yapılan alanların başında kuşkusuz sağlık alanı geliyor.
Birçok bölgede büyük ve lüks hastaneler, sağlık ocakları ve sağlık tesisleri açıldı. Bu yatırımlara rağmen Çanakkale Sağlık il Müdürlüğü’ndeki  kötü yönetim nedeniyle sağlıkta şikayetler bitmiyor.  Halkın yanı sıra personelin de bu konuda şikayetlerini defalarca dile getirdiği biliniyor.  
Olay ve skandalların bitmediği Sağlık İl Müdürlüğü, şimdi taciz skandalı ile çalkalanıyor. Müdürlükte görev yapan bir başkanın, kendi yardımcısı kadın doktoru taciz ettiği öğrenildi. Taciz olayının uzun süre devam ettiği ve bunun önüne geçilmediği belirtildi. Taciz olayının devam etmesi ve ileri boyuta ulaşmasının ardından kadın doktorun Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusundan bulunarak şikayetçi oldu.
 
Olayla ilgili soruşturma açılırken kadın doktorun Cumhuriyet savcısına verdiği ifadesi şöyle:  “Şüpheli ile aynı iş yerinde çalışırız. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nde ben Başkan Yardımcısı olarak, şüpheli de Başkan olarak görev yapmaktadır. Şüphelinin çeşitli zamanlarda bana yakın davrandığı oluyordu. Dilekçemde de belirttiğim üzere birçok kez çeşitli şekillerde bana iltifatlar ediyordu. Önceleri bunu nezaket olarak algıladım. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Küçükkuyu’da görevlendirilemem nedeniyle Küçükkuyu’ya gittiğimizde şüphelinin kendi görevi olmamasına rağmen özellikle Küçükkuyu’ya benimle birlikte gitmek istediğini belirtmiştir. Dosyanıza sunmuş olduğum İl Sağlık Müdürlüğü’nün yazısı ile o gün Küçükkuyu’da görevlendirme yapılan çalışanların isimleri arasında şüphelinin ismi yoktur. Ancak kendisinin Küçükkuyu’da bir işinin olup olmadığını bilmiyorum. Küçükkuyu’da işimiz bittikten sonra bizi Küçükkuyu’ya getiren arabaya bindiğimde şoförün olmadığını, şoför mahallinde şüphelinin olduğunu gördüm. Kendisine araçta ne işinin olduğunu sorduğumda ‘ben bu araçla gideceğim. Sende bu araçla gel. Birlikte Ayvacık, Ezine’yi gezeriz, birlikte yemek yeriz, yakınlaşırız, senden hoşlanıyorum’ şeklinde konuştu. Bu hastalığımı tetiklemiştir. Titreme ve yutma güçlüğü yaşamaya başladım. Heyecan ve sinirle gerçekleşen bu nöbet arabadan aşağı inip öğürmemle devam etti. Öğürdüğüm için de tükürmüş olabilirim. Ancak tamamen hastalıktan kaynaklıdır. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bu tükürme ile ilgili soruşturma açıldığını daha sonradan öğrendim ve soruşturma konusu olayla ilgili savunmamı verdim. Savunmamın bir suretini dosyaya sunuyorum.
Şüpheli olaydan 6 gün sonra odamın kapısını açarak “naber nasılsın” şeklinde benimle iletişime geçmiştir. Söylendiği gibi benim O’na  herhangi bir şekilde ne sözlü ne de davranış olarak bir hakaretim olmamıştır. Olsaydı bu şekilde benimle konuşmazdı.
Şüpheli çeşitli zamanlarda beni sadece sözlü cinsel anlamda taciz etmiştir. Gerekli soruşturmanın yapılarak şüphelinin cezalandırılmasını istiyorum. Gerekli görülmesi halinde telefonumun iletişiminin tespitine rıza gösteriyorum.  Kendisinden davacı ve şikayetçiyim. “
 
 
TACİZ EDEN GÖREVDE EDİLENE SÜRGÜNDE
Üzün süren taciz olayın ardından başkan yardımcısı doktor olaya sesiz kalmayıp savcılığa şikayet etmesinin ardından sürgün edildiği öğrenildi. Taciz ettiği iddia edilen başkanın görevine devam ettiği, tacize uğradığı belirtilen kadın doktorun ise Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne sürgün edildiği öğrenildi.
SAĞLIK BU OLAYLA ÇALKALANIYOR
Taciz iddiasının başladığı dönemden itibaren olayın sağlık alanında duyulduğu öğrenildi. Başta müdürlük olmak üzere müdürlüğe bağlı kurumlarda da bu olayın en çok konuşulduğu konu olduğu belirtildi.
 
İbrahim Akın Kazancı