Gökçeada Cemevi Kültür Derneği bu yıl “Aşure” etkinliğini Cemevi inşaatında gerçekleştirdi. Yapımı hızla devam eden Gökçeada Cemevi inşaatı,  Gökçeada Cemevi Kültür Derneğinin aşure etkinliğine ev sahipliği yaptı. Dernek devam eden inşaatın tuğlaları örülmüş ilk katında kalabalık bir davetli topluluğuna aşure dağıttı.
İstanbul’dan etkinlik için Gökçeada’ya gelen Mahir Atmaca ve Melek Atmaca’nın saz dinletileri eşliğinde yenilen aşureler ile Kerbela Şehitleri anıldı.
Düzenlenen etkinliğe Gökçeada Belediye Başkanı Vekili Ercan İpek, Gökçeada Metropoliti Yorgo Kirilios Druganis, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Gökçeada Cemevi Kültür Derneği Başkanı Hayrettin Altuncevahir ve Dede Süleyman Metin’in konuşmaları yapıldı. Etkinliğe katılım beklenenden yoğun olduğu için birçok kişi aşurelerini ayakta yemek zorunda kaldı. Etkinliğe katılarak aşurelerini kaşıklayan yüzlerce kişinin yanı sıra katılamayanlara da değişik kaplar ile aşure gönderilerek hazırlanan 1000 kişilik aşure bitirildi.
Gökçeada Cemevi Kültür Derneği Başkanı Hayrettin Altuncevahir, “Hazreti Muhammedin ölümünden 48 yıl sonra bütün peygamberlerin kutsal kabul ettikleri oruç tuttukları 10’ncu matem günü 10 Ekim 680 tarihinden Fırat nehri kenarında kurda kuşa sebil olan dünya bugüne adar eşi benzeri olmayan insanlık aleminin yüz karası, görülmemiş bir katliam işlendi. Muharrem ayı deyince aleviler için yas, matem ayı akla gelir. 12 gün oruçlu halleriyle düğünlere, eğlencelere gitmezler. Bugün Gökçeada Cem evi olarak aşuremizi paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Cem evi inşaatımız devam etmektedir. Biz aleviler makam gözetmeden tek canız” dedi.

Damla Şener Okdaş