Proje tanıtımında sunum yapıldı. Yapılan sunumda verilen bilgilere göre, Arıburnu Yürüyüş mesafesi 7 kilometre olup yürüyüş süresi en az 6 saattir. Tabelalar ahşaptan yapıldı. Maximum yükseklik 143 metredir. Yönlendirme okları vardır. 22 tane bilgi tabelası, 24 tane resimli mevki tabelası, 48 adet mevki tabela vardır. Güzergâhlarla ilgili tanıtım kitabı İngilizce ve Türkçe olacak.   
Düzenlenen toplantıya AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir katıldı.
Yapılan toplantıda konuşan Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkan İsmail Kaşdemir, “Hem ülke için de hem ülke dışında büyük bir ilgi il karşılaşacağımız için daha çok insana ulaşmak için sizlerle bugün bu işe başlamadan önce bilgilendirme toplantısı yapalım dedik. Tarihi alanın açık hava müzesi olma yolunda ki ilerleme devam ediyor. Biz çalışmamızı ona göre şekillendiriyoruz. Tarihi alan hem Türkiye’de hem dünyada çok önemli bir yer bizde bu müstesna coğrafyanın iyi gelmesi için Çanakkale ruhunun daha iyi hissedilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Tarihi alan başkanlığı artık kurumsallaştı daha iyi bir hale geldi. Bu yürüyüş yollarının tarihi alanı daha çok anlaşılması, tanınması, daha çok hissedilmesi, gelen insanlarında daha doğal bir ortamda yürüyüş yapabilme olanağı sağlayacaktır” dedi.
ÇANAKKALE’DE YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR
Doğaya zarar vermeden yapılan projede inşallah çokta güzel başarılar getireceklerini söyleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “İsmail Başkanımızla uzun zamandır bu bağlamda omuz omuza bir yol yürüyoruz. Tek bir derdimiz var Çanakkale millet olma şuurunun ülkenin her köşesinde ki gençlere aslında verilmesi gereken Çanakkale ruhunun yaşandığı bu topraklar, Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı yerlerdir. Bu bağlamda da biz her şeyden önce Çanakkale’yi, Gelibolu tarihi alanımızı Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir açık hava müzesi olduğunu görüyoruz. O yol da ilerliyoruz. Eğer biz gençlerimize, çocuklarımıza ardından da bütün milletimize aktara bilirsek, biliyoruz ki millet olma şuurunu çok rahat oturturuz ve her fırsatta dile getirmeye çalıştıkları savaş çıktı bölünüyoruz tehditlerinin aslında son bulacağına inanıyoruz. Çanakkale ruhunun yaşandığı bir Türkiye’de biz inanıyoruz ki daha güçlü yarınlara çocuklarımız bayrağı taşıyacak. Bu bağlamda Arıburnu Yürüyüş Güzergahını emeği geçen başta alan başkanımız olmak üzere bütün personelimize çok teşekkür etmek istiyorum. Bu onların en güzel projelerinden birisidir. Çünkü araçların içinde sadece gezip rehber eşliğinde dinlediğinizde o havayı soluyamıyorsunuz. Ecdadın bu toprakları vatan olarak bizlere hediye etmesi için neler yaşadığını çocuklarımızın da dimalarında biraz canlandırması gerektiğini düşünüyorum. O toprağa, doğaya, vatana neler yapıla bilinir daha da beyinlerinde canlanacaktır. O yüzden bu projeyi çok önemsiyoruz. 7 kilometre nasıl yürürüz diye düşündüm bir ara ama eminim ki Alan Başkanı’mızın önderliğinde çok kerelerde bu işi yürüyeceğiz. Gelen misafirlerimizle beraber bu güzergahta yürümeyi çok arzu ederiz. Doğaya zarar vermeden yapılan bu projede inşallah çokta güzel başarılar getireceğiz. Çanakkale’de yapılacak çok işimiz var” dedi.
 Tanıtım sunumun ardından Arıburnu Yürüyüş Güzergahına gidildi. Arıburnu Yürüyüş Güzergahında konuşan Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkan İsmail Kaşdemir, “Çanakkale kara savaşlarının yaşandığı noktalardan birindeyiz. Çanakkale Tarihi Alanın, Çanakkale Destanının yazıldığı bu toprakların bir açık hava müzesi haline getirilmesi için yaptığımız çalışmalardan bir tanesini bugün sizlerle paylaşıyoruz. ‘Karış karış savunduk, adım adım yürüyelim’ sloganıyla yola çıkarak Tarihi Alanın daha detaylı, daha anlaşılır bir şekilde ziyaret edilmesi için yürüyüş güzergahları oluşturduk. Çanakkale Tarihi Alana gelen ziyaretçilerimizin savaşın yaşandığı noktaları daha iyi anlayabilmesi, Çanakkale ruhunu daha iyi hissedebilmesi ve gelen ziyaretçilerimizin tamamen doğal bir ortamda ziyaretlerini yapmaları amacıyla, değişik noktalarda ve değişik uzunlukta yürüyüş güzergahları oluşturduk. Bu yürüyüş güzergahlarımız tamamen toprak zeminde ve ahşapla desteklenerek oluşturuldu. Karış karış savunduk, adım adım yürüyelim sloganı ile yola çıkacağız. Herhangi bir şekilde doğallığı bozulmadan, doğal dokusuna dokunulmadan oluşturulmuş olan yürüyüş yollarıdır. Umut ediyorum ki gelen ziyaretçilerimiz bu güzergahlarda yürürken hem savaşı daha iyi anlayacaklar hem Çanakkale savaşlarını daha iyi özümseyecekler hem de doğal ortamda Çanakkale ruhunu daha iyi hissedecekler. Burası hem ülkemizin hem de dünyanın gözü önünde olan bir yer. Burası Türk milletinin ortak değerlerinden birisi. Bu kadar kıymetli olan bu müstesna coğrafyaya Tarihi Alan Başkanlığı olarak gözümüz gibi bakıyoruz. Bu çalışmaları yaparken de her zaman milletimizin çok büyük bir desteğini görüyoruz. Cumhurbaşkanımız da her proje ile ayrı ayrı yakından ilgileniyor ve destekliyor. Hükümetimiz de buraya çok büyük bir destek veriyor. Dolayısıyla bu kadar kıymetli olan bir yerde de Tarihi Alan Başkanlığı olarak bizler de daha çok ziyaretçi çekmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.
 Damla Şener Okdaş