Çanakkale Kent Konseyi bugün seçime gidiyor. Belediye Çalışanları Eğitim Sosyal Tesisi ve Rekreasyon Alanı’nda yapılacak olan Kent Konseyinin Başkanlık ve Yürütme Kurulu seçimlerinde saat 11.00’da başlayacak. Yapılacak olan seçimlerde ilk adaylığını açıklayan Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Enver Kızoğlu oldu. Ardından Ali Aydın Çalıdağ aday olduğunu açıkladı. Son olarak ise Yusuf Eroğlu aday olduğunu duyurdu.
 
Seçimlerde Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurulu’na kurum ve kuruluşları temsilen; Vali adına temsilcisi, Belediye Başkanı, Valiliğe bağlı 10 kurum, 7 Mahalle Muhtarı, 9 Siyasi Parti, 2 ÇOMÜ, 6 Noter, 20 Meslek odası, 38 Sendika, 225 dernek, 6 vakıf, 12 meclis, 31 çalışma grubundan olmak üzere toplamda 368 temsilci katılacak.
KENTİN TÜM PAYDAŞLARINI DAHA ÇOK ÇALIŞTIRMAYA ADAYIM
 
Adaylık açıklaması yapan Ali Aydın Çalıdağ, yapılacak seçimin kazanının Çanakkalelilerin olması gerektiğini vurgulayarak, “Bilindiği gibi, 15 Eylül 2019 günü Çanakkale’mizde, kentlinin yaşamına yön veren idari kararlara, karar alma süreçlerine halkın en aktif olarak katılımını sağlama aracı olan Kent Konseyinin Başkanlık ve Yürütme Kurulu seçimleri demokrasi şenliği havasında yapılacaktır. Bu seçimin kazananının seçilen kişilerden çok Çanakkale olmasını canı gönülden diliyorum. Çanakkale sevdalısı Av. Ali Aydın Çalıdağ olarak ben, hiçbir siyasi etki ve baskı altında kalmadan, sivil toplum ve bireysel dinamikleri harekete geçirmek, harekete geçmek için bir kıvılcım bekleyen bu büyük gücü cesaretlendirmek, bu güç harekete geçtiğinde önünde ya da arkasında değil, birlikte yürümek için yanında olmak amacıyla Kent Konseyi Başkanlığı görevine talibim. Çanakkale Kent Konseyinde Meclis Başkanı olarak görev yaptığım 4 yıllık sürede, hem bu yapının işleyişi hakkında kapsamlı bir bilgi birikimine sahip oldum. Ayrıca, yurdun değişik yerlerinde katıldığım toplantılarda, siyasetten ve kentin idarecilerinden etkilenmeden çalışan tek kent konseyinin parçası olduğumu, bu toplantıya katılan değişik partilerden yerel ve merkezi idare yöneticilerinden duymaktan çok memnun oldum. Bir hedefim de bu bağımsız yapıyı daha da yukarılara taşımaktır. Çanakkale Kentlisinin kendisine biçilen rolü değil kendine biçtiği rolü oynamasını sağladığımızda kentlinin refah seviyesinin, mutluluğunun, ekonomik gücünün, demokrasi inancının ve özgürlüklerinin daha da artacağı inancıyla bu yolda çalışmaya ve kentin tüm paydaşlarını daha çok çalıştırmaya adayım. Böyle bir kent hayalini birlikte gerçekleştirmek üzere genel kurul katılımcılarının desteklerine talibim. Sağduyulu ve her türlü baskıya karşı direnme gücü olan, kamu kuruluşu, siyasi parti, dernek, oda, meslek örgütü ve sendika temsilcilerinin seçiminin Kentimizin ufkunu açmasını ve hayırlı sonuçlar yaratmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
KAZANAN ÇANAKKALE OLSUN
 
Muhtar Kızoğlu düzenlediği basın toplantısında adaylığı ile ilgili; “Çanakkale Kent Konseyini; yerel demokrasinin güçlenip gelişebilmesi için yurttaşların karar verme süreçlerine yüksek oranda katılabildiği, her türlü proje ve uygulamayı sorgulayabildiği bir yerel yönetişim birimi haline getirmek için adayım. Çanakkale Kent Konseyi’nin, kent sorunları hakkında kimseyi ötekileştirmeden ortak aklı arayan, geleceğine dair projelerde vizyonu olan ve bilimi referans alan bir yapı olabilmesi için adayım. Kent Konseylerinin temel amaçlarından olan, kentin ve kentlinin hak ve hukukunu korumak, hemşericilik bilincini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerini önceleyen bir anlayışla gece gündüz çalışmak için adayım. Bu nedenlerle, Çanakkale kent konseyi seçimli genel kuruluna katılacak olan tüm temsilcilerimizin desteğine; sadece seçimi kazanmak için değil, Çanakkale'mizin geleceğinde de birlikte söz sahibi olabilmek adına talibim. Çanakkale kent konseyi başkanlığına aday olacak tüm hemşerilerime şimdiden başarılar diliyorum. Kazanan Çanakkale olsun" ifadelerini kullandı.
En son adaylığını açıklayan  Yusuf Eroğlu ise , “15 Eylül Pazar günü saat 11.00’dA yapılacak kent konseyi seçiminde ekibimizle birlikte başkan adayıyım. Çanakkale’ye hizmeti şiar edinmiş bir kardeşiniz olarak desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Nazif Cemhan Şen