AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, milyonlarca kişinin yararlanabileceği kanun hakkında bilgi verdi.
 
Turan, “Kanun kapsamında Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Büyükşehir Belediyeleri, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri, TOBB, TÜRMOB’un alacaklı olduğu vergiler ve vergi cezaları, Trafik Para Cezaları, Askerlik, Seçim, Nüfus Para Cezaları, Karayolu Taşıma Kanununa göre kesilen para cezaları, Karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları, RTÜK para cezaları, öğrencilerin YURT-KUR’a olan ve vergi dairelerince takip edilen öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları yeniden yapılandırılıp, taksitlendirilebilecek” dedi.
 
Kanuna göre 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle ödenmemiş olan borçların yapılandırılabileceğini belirten Turan, yüksek miktarda vergi tahsilatının yapılabileceğini söyledi.
 
Turan, “Sadece vergi ve SGK Prim mükellefi olan 5 milyona yakın kişiyi ilgilendiriyor kanun. 90 milyar liralık vergi dairelerine kayıtlı, Sosyal güvenlik primleri olarak da yaklaşık 72 milyar liralık tutar yeniden yapılandırılabilecek. Trafik para cezalarını da yeniden yapılandırmaya dahil edince yaklaşık 4 milyon 250 bin vatandaşımızın trafik para cezasıyla beraber yaklaşık 6 milyar liralık alacak da kapsam dahilinde. Bu kanunu bekleyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun. İnşallah amacına ulaşan, hem devletin hem de vatandaşın yararına olan bir düzenleme olur” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi