Sergide yapılan daha sonra çöp olarak görülen ve beğenilmeyen resimler, yere serilerek ziyaretçilerin nasıl tepki vereceği test edildi. Birkaç kişi yapılan çalışmaları uzaktan izlerken birkaç kişi de yerde ki resimlere basarak gezdi.
Ressam Server Yıldırım ve Ecem Naz Dalmaz’ın açtıkları sanat atölyesinde etkinlik düzenlemeye devam ediyor. ‘Bilemezsin’ adlı resim sergisi resim yapan sanatçıların daha sonra çöp olarak gördükleri ve beğenmedikleri resimler, yere serilerek sanatseverlerle buluştu. İmzasız olarak Türkiye’nin dört bir yanından çöp olarak adlandırılan çalışmalar yere serilmesi sergiyi ziyaret edenler tarafından farklı bir çalışma olarak nitelendirildi.
Yaptıkları sergi hakkında bilgi veren Ressam Server Yıldırım ve Ecem Naz Dalmaz, “Biz ikimiz resim üreten, resim yapan insanlarız. Bu proje bir ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktı. Çünkü çöpe atacağımız bir sürü kağıt, resim oluyordu. Onları çöpe atmaya kıyamadığımız için birikiyordu. Sonra biriktirmeye karar verdik. Sonra bu ilgi çekmeye başladı. Sonra başkalarına açtık. Herkesin çöp işlerini biriktirmeye ve arşivlemeye başladık. Ama isimsiz olarak yaptık. İsimsiz olmasının sebebi de insanların bunu rahatlıkla yollaya bilmesidir. Çünkü berbat resimler anonim olarak 3 yıldır arşivledik. Önce burada sonra İstanbul’da eş zamanlı iki sergi yapacağız. İnsanlar üstüne basıp basamayacak mı? görmek istiyoruz. Çünkü bu bir değer sonuçta. Kişiye göre iyi işler olabilir ama sanatçısı bunu sevmiyor. İsminin bile bilinmesini istemiyor. Ama siz onu alıp çerçeveletip odanıza asmak isteye bilirsiniz. Yere koyup insanlarda o tedirginliği bir görelim dedik” dedi.

Damla Şener Okdaş