Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’nun 1967 mezunları Kolin Hotel’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. 1967 yılında mezun olan grup, mezuniyetlerinin 52’inci yılını Çanakkale turu ile gerçekleştirdi. 4 gün süren gezi kapsamında 75 kişilik grup şehitlikleri gezip tarihe yolculuk yaptı. Mezunlar önceki gün ise Kolin Hotel’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.
Gala gecesinde konuşan Nalan Bilge, “Ben doğma büyüme Çanakkaleliyim ama hala doyamadım Çanakkale’mize. Hepinize çok teşekkür ediyoruz geldiğiniz için. Umarım güzel günler geçirmişsinizdir. Çok şıksınız, çok güzelsiniz beni gözümüzde hepini gençsiniz. Sizlerle geçirdiğim günlerin tadına doyamadım. Keşke daha uzun olsaydı. Çanakkale’ye tekrar geldiğinizde farklı yerleri mutlaka gezeriz” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmanın ardından Ayten Taçpınar, sunum gerçekleştirdi. Türkiye Anneler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından sergilenen halk oyunu gösterilerinin ardından mezunlar, müzik eşliğinde dans etti. Gecenin sonunda ise Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu 1967 mezunları mezuniyetlerinin 52’inci yılını pasta keserek kutladı.

Nazif Cemhan Şen