Balık avlanma yasağının 1 Eylül’de kalkmasıyla birlikte balık tutma sezonu başladı. Balıkhane de ise fiyatlar değişmedi. Balıkçı Numan Mutay, av yasaklarının kalktığını ve balıkhaneye kimsenin gelmediğini dile getirdi.
Avlanma sezonun açılmasıyla balıkhanede ki fiyatların çok değişmediğini dile getiren balıkçı Numan Mutay, deniz levreği 50 TL, çipura 45 TL, hamsi 25 TL, sardalye 20 TL olarak satıldığını söyledi.
Balık fiyatlarının değişmediğini söyleyen balıkçı Numan Mutay, “Maalesef durumlar çok kötü, millette para bitti. Balıkhaneye insan gelmiyor. Bunun da büyük sebebi ekonomik sıkıntılardır. İnşallah 15’inden sonra memurlar maaş alacak. Palamuttun bu sene olmaması piyasayı etkiledi. Hayırlısı deyip bekliyoruz. İlerleyen zamanlarda bir artış bekliyoruz. Zaten artış olmazsa zaten battık demektir. Balık fiyatlarını etkilemedi. Şuan balık fiyatları normaldir. Bugün tavuk kanat 28 liraysa tezgahlarda 20 lira balık var. Deniz levreği 50 TL, Çipura 45 TL, Hamsi 25 TL, Sardalye 20 TL olarak satılıyor” dedi.
Muzaffer Cirtel