Turan yeni binanın ihalesi yapıldığını belirterek şu açıklamayı yaptı; “Çanakkale merkezde eski bir emniyet binamız var. O çok tartışılır, konuşulurdu. Dün itibariyle  ihalesi bitti. 46 milyon gibi büyük bir rakamla beraber yeni emniyet binasına başlıyoruz. Eski binayı da yıkılır mı, polis evi mi yapılır, park mı başka konular mı valimizle arkadaşlarımız değerlendirecekler ona göre karar verecekler.” dedi.
 
 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ezine’de muhtarlarla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ezine Kaymakamı Arslan Uzan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Partili belediye başkanları, AK Parti Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, daire amirleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.  Toplantıda konuşan Turan, “Nerede tarihi hatıramız varsa, onu ayağı kaldırmak bizim görevimiz. Yollar, hanlar, hamamlar yapılır. Mesele kalpten kalbe bağ kurmak, mesele tek bayrak anlayışı içerisinde 82 milyonun hatıralarıyla beraber ayağı kalkmasını sağlamak” ifadelerini kullandı.
 
EZİNE BİZİM İÇİN HERHANGİ BİR İLÇE DEĞİL

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ezine’nin tarihte ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek, “Yaz dönemi boyunca takip ettiniz biliyorsunuz. Tüm ilçelerimizde benze toplantılar yapamaya çalıştık. Toplantıları yaparken de ben geldim konuştum değil; muhtarı, STK’sı, odası, valisi, kaymakamı, il, ilçe müdürleri olsun ki, önümüzdeki 5 seneyi beraber planlayalım. Biz Cumhur İttifakı’nın gönüllüleri olarak, hem AK Parti’nin, hem MHP’nin teşkilatları beraber omuz omuza yol yürümeyi görev bildik. Sabah Bayramiç’te bu toplantımızı yaptık. Ezine bizim için herhangi bir ilçe değil. Ezine peynirin,  aynı şekilde diğer sebze-meyvenin, hayvancılığın çok önemli merkezlerinden bir tanesi. Yahya Çavuşun memleketi, özel siyasi kimliklerin, tarihi kimliklerin memleketi. Ezine dün kurulan bir ilçe değil, Danişmentoğulları’ndan beri, daha eski Troya döneminden beri hatıraların olduğu özel bir bölge. Bayramda söylemiştim. Ezine Farsça’da Cuma anlamına gelen, Danişmentoğulları’nın etraftaki Türk beylerini toplayıp Cumayı Ulu Camii’nde kıldığı özel bir ilçe. Yani Cumhuriyetimizden önce Ezine, o zamanki Türk beylerine Cuma namazlarını toplu kılmak içi Ulu Camii’ni yapmış. Orada Türk beyleri Ezine adıyla, Cuma adıyla bir araya gelmişler tarihte ayrı bir hatırası olmuş. Bugün bu sorumlulukla aranızdayız. O yüzden ayrı bir keyif duyuyorum” ifadelerini kullandı.

NEREDE TARİHİ HATIRAMIZ VARSA, ONU AYAĞI KALDIRMAK BİZİM GÖREVİMİZ

Diğer alanlarda yapılan yatırımların yanında tarih alanında yapılan yatırımların önemini vurgulayan Bülent Turan, “Yahya Çavuşu bilerek söyledim. Gazi Mustafa Kemal hemen yakın tepelerde Cumhuriyetin daha ilk temeli atılmadan önce, sahneye çıkmaya başladığında buralarda kahramanlık destanı yazarken etrafından yiğitler vardı, kahramanlar vardı, şehitler, gaziler vardı. Ama bir gazimizde, bir şehrimizde Yahya Çavuş bu memleketin, buradaki köylerimizde  yaşamış, doğmuş bir insan olarak o savaşta yerini aldı. Muhtarımızla görüşüp oradaki evin ne olduğunu sorduk. ‘Çöktü çökecek’ dedi. Üzüldük. Konuştuk kaymakamımızla, belediye başkanımızla. Bu işi seven iş adamlarımızla beraber inşallah bir sene sonra buraya geldiğimizde Yahya Çavuş’unda doğduğu evin bir müze evi olduğunu göreceğiz. Nerede tarihi hatıramız varsa, onu ayağı kaldırmak bizim görevimiz. Yollar, hanlar, hamamlar yapılır. Mesele kalpten kalbe bağ kurmak, mesele tek bayrak anlayışı içerisinde 82 milyonun hatıralarıyla beraber ayağı kalkmasını sağlamak. Sadece yol yapmakla biter mi? Sadece fabrika kurmak yeter mi? Hepsini yapacağız ama bizim kimliğimizi var eden tüm tarihi değerlerimizi ayağı kaldıracağız. Sabah Bayramiç’teydik. Bayramiç’in tüm tarım, meyve-sebze işleri baş tacı ama tek başına Mehmet Akif Ersoy’un evini bulmak, müze yapmak bile bizim için çok büyük onurdur, şereftir. Sayıları aldık. Bu son 1 yılda 60 bin kişi müzeyi ziyarete gelmiş. Bayramiç ana yol üzerinde değil, çıkmaz sokak tabiri caiz ise. Arada bir yer. Ama 60 bin kişi müzeye gelmiş. O gelen insan Akif’e olan vefanın dışında oranın yemeğini yiyecek, meyvesini alacak, çayını, kahvesini içecek, belki otelde kalacak. Bir canlılık olacak. O yüzden Yahya Çavuş’unda hem vefa tarafıyla, hem de turizm tarafıyla yeni dönemde ayağa kaldırılması bölgedeki en kıymetli adımlardan bir tanesi olacak. Tüm ilçelerimizde benze programlar yaptık. Yatmadık tabiri caiz ise, tatil yapmadık tabiri caiz ise. Halkımızla buluştuk. Açılışlar, toplantılar, programlar yaptık. Hamdolsun dönemi iyi geçirdik” şeklinde konuştu.

EKİP İŞİNİ İYİ YAPARSA, SAĞLAM ÇALIŞIRSA HER ŞEY ÇÖZÜLEBİLİR
AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, siyasi polemiklerden uzak yatırım dönemini vurgulayarak, “Seçimler geride kaldı. O ona oy verdi, bu buna oy verdi. O parti kaybetti, o parti kazandı. Bunlar geride kaldı. Kazandığımız var, kaybettiğimiz var. Ama 17 yıldan beri bu halk bize omuz verdi, destek oldu. Bizi mahcup etmedi. Bizde diyoruz ki; seçimler geride kaldı. Muhtar yeni, bizlerde 1 yıl oldu aşağı-yukarı daha 4 yılımız var. Bizde yeni sayılırız. 4 yıl bu ülkede seçim olmadan bir temiz hizmet dönemi olmalıdır. İl müdürüyle, muhtarıyla, valisiyle, kaymakamıyla, vekiliyle beraber şu 4 yıl iyi  değerlendirirsek. 4 sene sonra bambaşka bir Ezine konuşuruz. Yoksa siyasi kavgalarla, polemiklerle en kralını yaparız tabiri caiz ise. Ama biz seçim olan dönemde bile, darbe girişimi olan dönemde bile, referandum, genel, yerel seçim olan dönemde bile, geçtiğimiz 3 sene içerisinde bile muazzam işler yaptık Ezine’de de, Çanakkale’de de. O kadar seçime, o kadar yorgunluğa rağmen o kadar başarılı olduysak önümüzde 4 sene seçimsiz bir dönem olursa gör bak neler yapacağız. O yüzden yola çıkarken, seçimden sonraki dönemden bahsediyorum, muhtarlarla ilçe ilçe beraber olmayı, dertlerini, sorunlarını dinlemeyi görev bildik. Gelirken de ben geldim konuşalım değil, işin muhatabı kimse beraber geldik. İl müdürlerimiz burada, bölge müdürlerimiz burada STK’lar odalar hepsi burada. Yani şu; bir vekilin, bir valinin her türlü konuyu bilmesi, çözmesi çok mümkün değil. Ama ekip işini iyi yaparsa, sağlam çalışırsa her şey çözülebilir. Yolda valime gösterdim. 5 bin 800 bakamadığım mesaj var. Bunlara bakacağımda, cevap vereceğimde sileceğim ondan sonra. Kolay değil. Ama herkes işini yaparsa, sistem çalışırsa hiç muhtarın Ankara’ya gelmesine gerek bile kalmaz. Ankara’ya gelirsiniz, çay içer, yemek yeriz. Herkes işini yaparsa, keyifle bu işleri yaparız. O yüzden bugün toplantımızı yaparken, tanışın diye tüm il, ilçe ilgililerimizde burada. Her ilçemizin farklı bir değeri var öne çıkan. Bazısında deniz var  Gestaş öne çıkıyor. Bazısında tarım orman var ormancılık. Bazısında çevre. Hepsinin baktığı bir yer var. İlgili müdürlerimizi davet ediyoruz. Toplantıları beraber yapıyoruz. Seversiniz, sevmezsiniz 4 yıl Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığında, bizlerinde vekilliğinde  burada beraber çalışacağız. O yüzden muhtarlarla yola çıktık. İnşallah yeni dönemi keyifli geçireceğiz. Mesele kalpten kalbe bağ kurmaktır” dedi.

KÖYDE KİMLE NE YAPTIĞINI, KİMİN NE DERDİ OLDUĞUNU ÇOK BİLMEYİZ AMA MUHTAR BİLİR
Muhtarın demokrasideki önemini vurgulayan Vekil Turan, “Biz muhtarları demokrasinin en kıymetli alanı olarak görüyoruz.  Seçimle gelirler, partisi olmaz, kolay seçim yapmazlar. Bu yüzdende muhtarlarımıza son dönemlerde talep ettiğimiz haklar doğrultusunda önemli adımlar attık. Yine bu toplantılarda konuşulmuştu. Muhtarların sigortası yoktu. Talep ettiniz görüştük. Şuan muhtarların sigortası var. Muhtarlarımızın maaşı yoktu. Şuan muhtarların maaşı var. Silahla ilgili sorunları vardı. Onları çözdük. Bakanlığımızda bir muhtarlar masası müdürlüğü kuruldu. Talepler orada daha rahat yapılıyor. Muhtar kıymetli bizim için. Biga’da toplantı yapıyoruz. Yine aynı toplantıyı. Bir muhtar kalktı; ‘sayın başkanım muhtar ne demek bilir misiniz’ dedi. Dedim ne demek sana göre. ‘Her işe burnunu sokan’ dedi. Aslında kaba bir ifade. Ama mantık yanlış değil. Köyün her şeyinden sorumlu demek aslında söylemek istediği. Köyde kimle ne yaptığını, kimin ne derdi olduğunu çok bilmeyiz ama muhtar bilir. O yüzden sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim.  Bakın daha yolun başındayız. 4 sene beraber çalışacağız. Ne valimiz, ne biz; sizin köyünüzde kim aç, kim çatısı akıyor, kim hasta, kim engelli bunu bilemeyiz. Yolları, suları konuşalım, tartışalım yapalım. Ama köyünüzde bir adam aç yatağa giriyorsa, bir adam ihtiyacı var ama doktora gidemiyorsa, bir adam engelli olmuş ama akülü araç talebi var karşılayamıyorsa  sizde yazık, bizde yazık. Ben bir daha diyorum. Bunları biz bilemeyebiliriz. Bulacaksınız, söyleyeceksiniz. ‘Ya bana gelmedi’ demeyin. Siz gidin. Kaç yaşlınız var ki köyde, kaç hastanız var ki köyde. Gidin. Derdi var mı, ihtiyacı var mı? Bakın Ezine’de bin 150 hemşerimize bu yıl evde bakım hizmeti verilmiş. Çok kıymetli bir iş. Adam doktora gidememiş. Doktor adama gitmiş. Bu kadar insana evde bakılmış. Devletimizin imkanları var. Ama gözden kaçan vardır, duymadığımız vardır, görmediğimiz vardır onunda vebalı bizim. Sen buldun sağlık müdür ilgilenmedi, kaymakama gittin yardım istedi vermedi. O zaman bana söyle. Ama herkes kendi alanındaki, köyündeki, mahallesindeki hastaya, engelliye onlar gelsin demeden gidip neye ihtiyacın var, ne sıkıntın var sorma görevi var. Muhtar bunu yaparsa, biz keyifle omuz veririz. Biz törende görürdük kaymakamları valileri. Şimdi kaymakamımız, valimiz köy köy geziyoruz. Beraber dolaşıyoruz. Artık devlet millete hizmet için var. Bu dönemin kıymetini bileceğiz” şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE’NİN TARIMDA NASIL İDDİALI BİR KENT OLDUĞUNU TÜM TÜRKİYE GÖRECEK
 Çanakkale’ye yapılan yatırımların önemini vurgulayan AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan,Çanakkale’miz çok daha büyük konularla gündeme geliyor. Büyümeye başladı. Köprümüz bir Türkiye projesi, bir dünya projesi. Çanakkale, Türkiye değil, dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz Lapseki-Gelibolu hattına. ‘Bize ne bundan’ demeyin. O köprü olması Ezine’nin, Troya’nın ayağı kalkması demek, Assos’un ayağı kalkması demek. O köprünün olması buranın peynirinin ihracı demek. Bir yerde ulaşım problemi varsa, oraya büyük bir firma gelir mi? Ulaşım problemi varsa, oraya turist gelir mi? Uçağa yetişecek miyim, yetişemeyecek miyim tartışması varsa büyük firmalar gelir mi? O yüzden bütün bölgede köprüyle beraber bir hareket olacak. Ezine Gıda OSB’si  bin 500 dönüm 91 fabrika. Biz yapacağız, yapıyoruz değil başladık. 2 yıl içerisinde orada fabrikaların bacalarını görmeye başlayacağız. 91 tarım fabrikası. Çok kıymetli işler bunlar. Teşvikler var, arasa istekleri var, gümrükleme imkanları var. Harika bir sistem olacak. Bölgemizdeki meyvenin, sebzenin, tarımın, etin, sütün nasıl kıymetlendiğini göreceksiniz. Burasını ezbere bir iş olarak düşünmüyoruz. Tüm Türkiye’nin 2019 yılında ayırdığı OSB bütçesi 65 milyon. Sadece bir kalemde 35 milyon Ezine’ye verdik biliyor musunuz? Türkiye’nin en hızlı kurulan, inşası başlayan bir tesisten bahsediyorum. Çok kıymeti bir iş. Köprü kadar önemli bence, baraj kadar önemli bence. Meyven var çöpe atıyorsun, meyven var sadece kendi pazarına veriyorsun. Kıymeti yok. Ama meyven var, sütün, peynirin var. Alıyor bunları gümrükleme imkanı, soğuk hava deposu, ihracat, reklam, matbaa Avrupa’ya gönderiyor. Ezine Gıda OSB’si var, köprü yok o zaman yine bir kıymeti yok. Kim gelecek o zaman buraya. Ama köprüyle beraber OSB, aşağı-yukarı aynı zamanda bitecek, çok kıymetli bir değer olacak. Birde birkaç baraj var etrafımızda o barajlar da bittiğinde nasıl bir tarım memleketi olduğumuzu ulaşım sorunu yok, servisle ilgili sorun yok, su sorunu yok olduğunda Çanakkale’nin tarımda nasıl iddialı bir kent olduğunu tüm Türkiye görecek” dedi.
 
 
 
 
O ANNELERE DESTEK OLMAK SİZİ AK PARTİLİ YAPMAZ SİZİ İNSAN YAPAR
Bülent Turan, terörle mücadelede çok faklı bir konsepte girildiğini söyleyerek, “ Bir hafta on günden bu yana evlatları zorla dağa kaçırılan anneler isyan ediyor artık. Anneler, korkarlardı ses çıkartmazlardı ama şimdi, evladımı verin yoksa ben sizi yakacağım dercesine orada dik duruş sergiliyorlar. Ama şunu sorma hakkımız var diye düşünüyorum; devlete meydan okurcasına, ayar verircesine, hep yazı yazan, ilan veren, sözüm ona barış akademisyenlerinden bir tek cevap duydunuz mu? Sürekli devlete yazılarıyla, eylemleriyle ayar vermeye çalışan o akademisyenlerden annelere destek açıklaması gördünüz mü? O annelere destek olmak sizi AK Partili yapmaz sizi İnsan yapar, merhametli yapar. Sorumlu vatandaş yapar. İsterdik ki o annelere onlarda sahip çıksın. Ama yapmadılar. Beyaz Türk olmak, sözüm ona çevreci olmak, sözüm ona barışçı olmak sadece bir alanla olmaz. Ama bunların zihinlerinde vesayet öyle bir yoğun ki, ortaklıkları bozulur korkusuyla ağızlarını açmadılar” ifadelerini kullandı.
YENİ EMNİYET BİNASI YAPILACAK
Turan sözlerinin sonunda önemli bir açıklama da yaptı. Yeni emniyet müdürlüğü binası için ihale yapıldığını belirterek şu bilgileri verdi; “Çanakkale merkezde eski bir emniyet binamız var. O çok tartışılır, konuşulurdu. Dün itibariyle  ihalesi bitti. 46 milyon gibi büyük bir rakamla beraber yeni emniyet binasına başlıyoruz. Eski binayı da yıkılır mı, polis evi mi yapılır, park mı başka konular mı valimizle arkadaşlarımız değerlendirecekler ona göre karar verecekler. “

İbrahim Akın Kazancı