Düzenlenen sergi 9-21 Eylül tarihleri arasında sergilenmeye devam edecek. Sergide Kaz dağlarının güzellikleri konu alındı. 20 fotoğrafta Kaz Dağları gösterildi.
Yapılan sergi hakkında bilgi veren Arkeolog ve Fotoğrafçı Aykan Özener, “56 yaşındayım. Balıkesir’de doğdum. Türkiye’nin birçok yerini gezdim. Arkeolog ve fotoğrafçıyım, 35 yıla yakındır fotoğrafla ilgileniyorum. Fotoğrafın daha çok belgesel tarafıyla ilgilenmeye başladım. İnsan Hakları Derneği’nin çağrısı üzerine barış günü ile ilgili sergi yapabilir miyiz diye bir sergi diye sorduklarında tabi ki yapabiliriz dedim. Gündemde olan Kaz dağlarını konu aldım. Ben yaklaşık 20 yıldır Çanakkale’de yaşıyorum. Asos kazılarında uzun yıllar çalıştım. Bölgeyi çok iyi biliyorum. Çoğu 2010’dan itibaren 20 fotoğraf koydum. Serginin ana teması barış günü ile alakalı olduğu için doğayla barışmak isteyen bir grup insan var. Bir grupta karşı taraf var” diye konuştu.
Fotoğraflar Çok Anlamlı
Ülgür Gökhan, “Sanatçımıza böyle güzel fotoğrafları bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz. Barış günü dolayısıyla sizi böyle bir etkinliğe sizi sanatınızla davet etmeleri çok önemlidir. Fotoğraflar çok anlamlıdır” dedi.
Muzaffer Cirtel