AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bayramiç’te muhtarlarla bir araya geldi. Bayramiç öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıya Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Bayramiç Kaymakamı  Sercan Gökdemir, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Partili belediye başkanları, AK Parti Bayramiç İlçe Başkanı Mehmet Demirsöz, daire amirleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Programda muhtarlara seslenen Turan, “Her işe burnunu sokmak demek aslından köyün her işi ile ilgilenmek demek, sınır tanımadan iş yapmak demek. O yüzden muhtarlarımızın köydeki her işe burnunu sokmak gibi bir görevi var” ifadelerini kullandı.
 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yapılacak olan çalışmalarda, yatırımlarda birlik beraberliği vurgulayarak, “Dün okullar açıldı. 70 binden fazla Çanakkale’deki gencimiz okul başı yaptı, Türkiye’de milyonlarca gencimiz okul başı yaptı. Kazasız, belasız, başarılı bir dönem olur. Dün bu topraklar, bizler için çok önemli bir gündü 10 Muharrem Aşure Günü. Bizim tarihimizde çok farklı hatıraların olduğu özel bir ders niteliğinde olan bir gün. Yaz dönemi boyunca elimizden geldiğince Çanakkale’mizde olup ilçe ilçe, köy köy gezmeye, tüm vatandaşlarımızın derdini dinlemeye niyet ettik. Bugün Bayramiç’teyiz. Bir ayağımız burada bir ayağımız Ankara’da. Bizler Ankara’nın değil, Çanakkale’nin vekilleriyiz. Her fırsatta burada olmayı görev biliyoruz. Seçimler geride kaldı. Kazandığımız yerler var, kaybettiklerimiz var. Hepsi olur demokrasilerde. Halkın dediği ne varsa baş tacı, halkımız ne dediyse bizim için tartışmasız karardır. Bundan sonra önümüzdeki işlere bakacağız. Bu toplantıları yaparken, ilçe ilçe gezerken valimizle değerlendirdik. 650 köy var kolay değil. Seçimlerde bittiğinden dolayı yeni dönemi nasıl göğüsleriz diye düşündük. İlçelerimizde bu toplantıları yapmaya karar verdik. Bizler 4 yıl vekiliz, Sayın Erdoğan seversiniz, sevmezsiniz 4 yıl bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Sizlerde seçimleri bitirdiniz. Muhtarlık gibi böyle bir göreve geldiniz. 4 -5 sene köyünüzde, mahallenizde bu işleri yapacaksınız. Siyasi polemiklerden, kavgalardan uzak işini yapan, üreten bir ekip olarak Bayramiç’in sorunlarını yerinde konuşalım istedik. Bugün salonumuzun yarısı ilden gelen arkadaşlarımız, ilçe müdürlerimiz, sendika başkanlarımızla beraber. Yani tabiri caiz ise sorunda burada muhatabı da burada. Biz her ilçede toplantı yaparken tüm ilçelerimizde gelsin diye bilirdik. Yenice’nin, Bayramiç’in her zaman Çanakkale’ye gelmesi mümkün değil. Değişen müdürlerimiz var, kaymakamlarımız var. Burada hep beraber bütünlüğü sağlarsak, tek bayrak anlayışıyla yol yürüdüğümüz müddetçe göreceksiniz bu yeni dönemde Bayramiç’te de, Çanakkale’de de destanlar yazabiliriz” ifadelerini kullandı.
BAYRAMİÇ’E BAZILARIMIZIN DEDİĞİ GİBİ KÖR SOKAK, ÇIKMAZ SOKAK DİYE BAKMAYIZ
Bayramiç’in marka olarak farklı olduğunu söyleyen Bülent Turan, “Önümdeki notlarda 4 yılda seçimlere rağmen, darbe girişimine rağmen ne kadar çok iş yaptığımızı gururla görüyorum. Halkımız bize destek verdi, o desteğin karşısında Ankara’da güçlü olduk. Birçok köyümüzün, ilçemizin, kentimizin sorunlarını çözme imkanı bulduk. Önümüzdeki 4 sene aklımızı başımıza alırsak, aynaya bakarsak sakin adımla beraber, tüm kurumlar işini iyi yapma iradesi ortaya koyarsa göreceksiniz bu 4 yılı önceki hizmet döneminin çok başında değerlendirebiliriz. Bizim için her taraf kıymetli ilçelerimizde. Bayramiç özel bir ilçemiz. Bayramiç marka olarak farklı bir ilçemiz. Bayramiç’in tarımı, sebzesi, meyvesi Çanakkale sınırlarını aşmış bir ilçemiz. Bayramiç’in ormanı, yeşilliği, temiz havası, meyvesi bambaşka bir ilçemiz. Bu yüzden biz Bayramiç’e bazılarımızın dediği gibi kör sokak, çıkmaz sokak diye bakmayız. Çok üzülmüştüm bu ifadeyi duyduğumda. 4 sene önce geldim. İlçe ilçe brifing alıyorum. Bayramiç adeta çıkmaz sokak dediler. Ne demek o? Ezine, Ayvacık sahil hattı, otoban burası çıkmaz sokak. Hayır. Burası çıkmaz sokak olmayı bırakın, gezilmeden olmayacak olan bölgemiz olması lazım. Ayazma ile meyve-sebzesiyle başka bir yer. Ama ne yaptık. Mehmet Akif Ersoy Evi’ni de bularak hem Akif’e olan vefa borcumuzu, hem de bölgemize olan turizm imkanını ortaya koyduk. Artık 50-60 bin civarında kişinin Akif’in evine geldiğini öğrendim daha şimdiden. 60 bin kişi gelmişse bu adam burada yemek yiyecek, benzin alacak, otelde kalacak, meyve-sebze alacak. O yüzden buraya ekstra 60 bin kişinin gelmesinin kıymeti çok farklı. Bu konuda Sadettin Başkan’ın çok emeği oldu. Artık Bayramiçli Akif ifadesini tüm Türkiye duydu. Geçen 15 gün kadar önce Akif’in filminin galasını Çanakkale’de yaptık. Kaymakamımız, belediyemiz omuz omuza versinler Akif’in filmini köy köy, Bayramiç merkez her tarafa izletme imkanı bulsunlar. TRT’de Türk Hava Yolları’nda diğer kanallarda izlemeye başlayacağız. Bayramiçli Akif’in filmini tüm Bayramiç izlesin istiyoruz. Sonuç olarak hem tarımda hem turizmde Bayramiç artık çıkmaz sokak değil, görülmezse olmaz denen bir yer haline geldi. Yeni dönemde çok daha artamaya başlayacak” şeklinde konuştu.
MUHTARLARIMIZIN KÖYDEKİ HER İŞE BURNUNU SOKMAK GİBİ BİR GÖREVİ VAR
AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, muhtarların çok özel olduğunu söyleyerek, “Bugün ki toplantımızın ana konsepti muhtarlarımız. Muhtarımız bir defa hangi ilçe müdürü, hangi il müdürü, hangi ilgili benim muhatabım bilecek, tanıştırdığım arkadaşların telefonunu alacak. Bazı köylerimizin okulla ilgili sorunları var, bazısının sağlıkla var, bazısının yollarla var. İşin muhatabı kimse onu bulacak ve beraber takip edeceğiz. Tek başına vekilin, valinin, kaymakamın her köye gitmesi mümkün değil. Sabah çıkıyoruz, akşama kadar bu ortamdayız. O yüzden sistem çalışır, herkes işini yaparsa göreceksiniz bir çok konuda sonuç alacağız. Muhtarlarımızı biz özel değerlendiriyoruz. Muhtar bizim için kıymetli adam. Biga’da bir muhtar ‘ben yeni muhtarım’ dedi. Bize diyor. Muhtar ne demek sayın vekilim bilir misiniz’ dedi. Dedim ne demek. ‘Her işe burnunu sokan demek’ dedi. İfade biraz kaba ama hoşuma gitti. Her işe burnunu sokmak demek aslından köyün her işi ile ilgilenmek demek, sınır tanımadan iş yapmak demek. O yüzden muhtarlarımızın köydeki her işe burnunu sokmak gibi bir görevi var. O yüzden biz muhtarlarımızı böyle değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanımız diyor ya; muhtarı üzmeyeceksiniz’ Bende diyorum; muhtarı üzen, Bülent Turan’ı üzer. Muhtarlar çalışacak şu 4 sene köyü ayağı kaldıracak. Beraber yol yürüyeceğiz. Biz istediğiniz kadar sizleri çalıştırmaya gayret edelim illa aksama oluyor. Örneğin sağlıkla ilgili muazzam işler yaptık. Sosyal yardımlaşmada devasa işler yaptık. Sırf Bayramiç’te 960 tane insanımıza bunun içerisinde evde bakım hizmeti verilmiş. Adam doktora gidememiş, ama doktor ayağına kadar gelmiş. Çok kıymetli işler bunlar. Ama bir çok söyleyeceğim. Yolları yaparız, köprüleri yaparız ama köyümüzde bir tane adam hasta olduğu halde hastaneye gidemiyorsa, karnı doymadığı için uyuyamıyorsa, engelli olduğu için              araca binemiyorsa  önce vebalı sizin kardeşim. Ben bunu bilemem. Köyde kim hasta, kim aç yattı bunu bilemem. Muhtarımız bunu bilmek durumunda. Sen bunu öğrendin. Kaymakama söyledin çözmediyse bana söyle o zaman. Artık devletimiz güçlü bir devlet. Engelliye maaş veriyoruz, hastaya bakmaya çalışıyoruz, yaşlıya maaş veriyoruz. Birçok konuda adımlar attık. Önceden ‘paramız yok gidin’ denilebilirdi. Kim engelliyse, kim garibansa, kim hastaysa, kim yaşlıysa  mutlaka destek olma görevimiz var. Bırakın köyün taşını, yolunu. Bunları çözeriz bir daha söylüyorum. Size gelmeden siz ne olur köyünüzdeki hastaya gidin. Biz valimizi, kaymakamımızı törenlerde görürdük. Ama şimdi valimiz, kaymakamımız köy köy geziyor. Artık millet devlet için değil, devlet miller için var. Tek derdimiz var kardeşim; herkesin kaynı doysun istiyoruz. 82 milyon bu ülkede beraber yaşayalım istiyoruz. Kardeşçe, kavga etmeden. Bunun için uğraşıyoruz. Kaymakamında derdi bu, valinin de derdi bu bizimde bu” ifadelerini kullandı.
TROYA YILI ÇANAKKALE DEĞİL, AKSİNİ TÜM TÜRKİYE’NİN PROJESİ, HATTA DÜNYA PROJESİ
Bülent Turan, Çanakkale’de yapılan yatırımların dünya projesi olduğunu söyleyerek,Çanakkale’miz artık büyüyor. Artık eski Çanakkale değil. Bayramiç’in 10 sene önceki haline bakın, şimdi bakın. Çanakkale’de artık ufak projeler konuşulmuyor. Akif projesi Bayramiç değil, Türkiye projesi. Troya yılı Çanakkale değil, aksini tüm Türkiye’nin projesi, hatta dünya projesi. Biz bazen dışarıya gidiyoruz. Gittiğimiz her yerde, Troya ile ilgili sorular soruyorlar. Müze bitti mi, yollar oldu mu? Dünya takip ediyor, Türkiye değil. Gıda OSB’si Ezine’nin çıkışında. Gıda OSB’si Bayramiç’in elmasını, sebzesini, şeftalisini çok farklı ihraç imkanını verecek olan bir sistem. Çanakkale Gıda OSB’si zaten iyi olan tarımımızı burada bir sınıf atlatacak olan sistem. 135 bin hektar, 91 fabrika büyük bir alan harika bir iş. Artık biz yapacağız falan demiyoruz, yaptığımızı konuşuyoruz. Gıda OSB’si olacak, başlayacak demiyoruz başladı. Şuanda alt yapı çalışması devam ediyor, ihalesi yapıldı, hafriyat işlerinin yarısı bitti aşağı-yukarı. Adım adım takip ediyoruz. 2 yıl içerisinde orada fabrika bacalarının tütmeye başladığını göreceğiz. Ve hep tarım fabrikası. Bizdeki meyve-sebze hiçbir yerde yok. Şuan 100’den fazla farkı ürün var Çanakkale’de, bunun 10-15 tanesi Türkiye’deki bir numara olanlar. Bayramiç Beyazı Türkiye’de var mı başka yerde? Sizin elmanızın kalitesi, rengi, tadı var mı başka yerde? Birçok alanda iddiamız var. Şimdi diyoruz k i köy üretsin, Gıda OSB’si 30 kilometre. Orada ihraç imkanı, paketleme imkanı, soğutma imkanı olsun ürünlerimiz dünyanın dört tarafına gitsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.
HİÇBİR ADAM EZBERE GEREKÇELERLE, UYDURUK GEREKÇELERLE GÖREVDEN ALINMAZ
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın HDP'li Ahmet Türk ile ilgili sözlerine tepki göstererek, “Biz ülke ayağa kalksın diye uğraşırken, biz terörle uğraşırken, çıkıp karşımıza ısrarla niye kayyım atadın, niye bunu yaptın dediler. PKK’ya göz kırpan kim varsa o gözü oyacağız. Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk’ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu. Hiçbir adam ezbere gerekçelerle, uyduruk gerekçelerle görevden alınmaz. Halkın seçtiğine saygı duyulur ama halk seçtiği zaman giderken kandilden yanına eş başkan koyarsan, halkın seçtiği iradeyi kandile teslim edersen, şehidin ailesini işten kovar da, aynı göreve bir terör zanlısını getirirsen, belediyenin tüm resmi kurumu olan makamından, kimliğinden internet sitesinden Türk bayrağını çıkartırsan, sana devlet gelir kalk oradan kardeşim der ve kaldırır. Hiç kimse bana Ahmet Türk terörle ihtisaslı değil demesin. O yaşa gelmiş bir insan, Ahmet Türk hiç şimdiye kadar PKK’ya bir tek laf etmiş mi? Deyin ki bana kandil ona eş başkan atadığında hayır halk beni seçti, başkası bana eş başkan olmaz dedi mi? Diyarbakırlı anneler çıktı biz evlatlarımızı istiyoruz, zorla dağa götürdü dediklerinde annelere destek oldu mu? Yok efendim o adamın terörle ihtisası yokmuş hayır arkadaş terörle iltisak sadece bomba atmak demek değildir. Bombacıya aferin demekte, yanında olmakta, bombacının akrabasını, kardeşini belediyeye yönetici yapmakta, terör kadar tehlikelidir, kötüdür. O yüzden devlet tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet diyerek yoluna devam edecek kardeşim. Kim bozuyorsa gereği yapılacak" ifadelerini kullandı.
 
Bünyamin Nami Tonka