Toplantıda T,S ve H plaka araçları için ihale yapılmasına karar verildi. Çanakkale’de ihtiyaç duyulan ulaşım ağları hakkında bilgi verildi. Hava alanı duvarının yeniden yapımı ve protokol yapılması, belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Belediye meclisinin kararı ile Meclis İmar Komisyonunca incelenmesinin devamına karar verildi. Çanakkale Uygulama İmar Planı Plan Notlarında revizyon yapıldı. 
Gündem dışı olarak konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “ Çanakkale Yoğun bir ay geçirdik. Baya sıcak günler geçirdik. Mardin’de üzücü bir haber geldi. Askerimiz şehit oldu. Baş sağlığı dileklerimizi Çanakkale olarak bildirmek istiyorum. Her seferinde hep aynı şeyleri söylüyoruz ama kaos bitmek bilmediği için Suriye’de ki askerlerimiz de tehlike altında maalesef böyle acı haberlerle üzülüyoruz. Bugün Sivas Kongresi’nin 100’ncü yıl dönümü gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir kongredir. Onun için bu vesileyle bize bu vatanı emanet edenler, Türk Milletimin bu topraklarda var olmasını sağlayanlar, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Hepsine minnet borçluyuz. Değerli meclis üyeleri Zafer bayramı vardı. Onu kutladık. Sunay Akın’la 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladık. Maalesef yangınlarla karşı karşıya kaldık. Çok fazla bir zarar olmadan söndürüldü. Maalesef bunlar üzücü konulardır. İzmir Depremi’nin 20’nci yılıydı orada ki insanları rahmetle andık. Deprem gerçeği ile bir kez daha hatırladık. Bizim de sosyal konutlar ile kentsel dönüşüm projemiz var bir türlü doğru düzgün devam ettiremiyoruz. Bir türlü yoluna sokamadık. İnsanlarda orada bir şey olsun diye bekliyorlar. Geçen ay kadın cinayeti ile sarsıldık. Çünkü orada farklı bir manzara vardı. İşin içinde bir çocuk vardı. Emine Bulut maalesef kızını yanında hatta slogan oldu ölmek istemiyorum talebi, 2019 yılında ne olmuş diye inceledik. İlk sekiz ayda öldürülen kadın sayısı 294, sadece Ağustos ayında 49 kadın öldürülmüş” dedi.
Bir sonra ki meclis toplantısı 3 Ekim Perşembe saat 18.00’da yapılacak.

Damla Şener Okdaş