Genel merkezde olduğu gibi Çanakkale’de bazı taşlar yerinde oynayacağa benziyor.  Kurulacak yeni partilere kimlerin geçeceği, kongre ile birlikte yönetimde ne gibi değişikliklerin olacağı ve kimlerin istifa edeceği Çanakkale gündeminin uzun bir süre bir numaralı gündemi olacak.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Burada parti teşkilatlarına seslenen Cumhurbaşkanı,  partinin 18. kuruluş yıl dönümünde geçmişten bugüne bir muhasebe yapma fırsatı bulduklarını söyledi. Erdoğan, “İstisnasız her birimiz, önce ülkem, önce milletime hizmet, önce partim diyerek işlerimize dört elle sarılmak mecburiyetindeyiz. Aksi halde hizmetkarı olduğumuz kutlu davaya da zarar veririz. Hiç kimsenin böyle bir vebalin altına bilerek ve isteyerek gireceğine ihtimal vermiyorum. AK Parti milletimiz tarafından kurulmuş, milletimizin duası sayesinde ayakta kalmış bir partidir.
 
Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmeyeceğiz. Biz dedikodulara asla kulak asmadan kendi işimize bakacağız. Yeni üye kazandırma çalışması AK Parti teşkilatları için daimi bir görevdir. İl ilçe ve belde başkanlarımızın yeni üye ve kayıt işlemlerini aksatmadan sürdürmeleri önemlidir. Şu an 10 milyonun üzerinde üyesi var.
 
Böyle bir üye kaydına mensup bir başka parti söz konusu değil. Tüm bu çalışmaların önümüzdeki Temmuz ayına kadar bitirilmesini hedefliyoruz.
 
Yeni isimlerle kadrolarımızı tahkim edeceğiz. Her şehrimizde en itibarlı, en azimli insanlarını partimizin yönetim kademelerine kazandıracağız. Ana kademe kadın ve gençlik kolları olarak şehirleirmizde ne kadar güçlü olursak seçim dönemlerinden o kadar başarılı oluruz. Vekillerimize seçim bölgelerine gitmeleri konusunda gerekli talimatları verdik.”
TEŞKİLATLAR EN ÖNDE OLSUN
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda özellikle vurguladığı konulardan biri de teşkilatlar. Teşkilatların ön planda olmasını isteyen Erdoğan, “Teşkilatlarımız en önde olacak ki diğer kademedeki arkadaşlarımız onları takip edebilsin. Teşkilatlarımızda göreve getirilen Ömerlere, Haticelere ihtiyacımız var. Partimizi ve davamızın bayrağını en yukarıya taşıyacak isimlerle kongrelerimizi yeniden diriliş törenlerine çevirmenizi istiyorum”  uyarısında bulundu.
 
PARTİ HAREKETLİ
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu mesajları verdiği partisinde hareketli günler başladı. Eski kurmaylarının bir kısmı istifa etti. Başta Ali Babacan olmak üzere ağır topların bazıları parti kurmak için istifalarını vermişti. Önümüzdeki süreçte yeni istifaların da gelmesi bekleniyor. Aynı şekilde parti kuracağı kesin gözü ile bakılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin de ihracı istendiği biliniyor. Genel merkezde bu sıcak gelişmeler yaşanırken, Çanakkale’de de önümüzdeki günlerde AK Parti açısından hareketli geçeceği konuşuluyor.
Kongrede parti teşkilatındaki yönetimde önemli değişikliklerin olacağı konuşuluyor. Bunun yanında yeni kurulacağı partilere de geçişlerin yaşanacağı ifade ediliyor. Şimdiden yönetimden çıkarılacak, yeni partilere geçecek birçok işim kapalı kapılar ardından konuşuluyor.
Bunun yanında yeni kurulacak partilerin durumuna göre pozisyon alacakların da bulunduğu ifade diliyor.  Ali Babacan’ın ve Davutoğlu’nun partisine geçme düşüncesi olanların ise sessizce ortada bekledikleri de biliniyor. Partinin kurulması durumunda önden yer kapmak için hazır bekleyenlerin olduğu hep konuşuluyor.
Havalar yavaş yavaş soğumaya başlarken, özellikle AK Parti’de sıcak günlerin geçeceği bekleniyor. Bu duruma en büyük etkenin ise ekonominin olduğu ifade ediliyor.
Mehmet Güler