Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, 10 gün sonra yapılacak seçimde aday olmayacağını  belirterek, “Birçok yerde başkanlıklarım mevcut. Bu başkanlıkların hiç biri ömür boyu sürecek değildir. Bunlar bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında şuan mevcut gözüken 2 tane aday var. Başka aday çıkar mı, çıkamaz mı net bir bilgim yok. Hepsi de bizim sevdiğimiz, saydığımız kıymetli kişilerdir” dedi.

Ali Aydın Çalıdağ ve Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Enver Kızoğlu, aday olduğu Kent Konseyi başkanlık seçimi 15 Eylül Saat 11.00’da Belediye Çalışanları Eğitim Sosyal Tesis ve Rekreasyon alanında Ercan Adsız Toplantı Salonunda yapılacak. Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurulu’na kurum ve kuruluşları temsilen; Vali adına temsilcisi, Belediye Başkanı, Valiliğe bağlı 10 kurum, 7 Mahalle Muhtarı, 9 Siyasi Parti, 2 ÇOMÜ, 6 Noter, 20 Meslek odası, 38 Sendika, 225 dernek, 6 vakıf, 12 meclis, 31 çalışma grubundan olmak üzere toplamda 368 temsilci katılacak.

Kent Konseyi Binası’nda genel kurulla ilgili basın açıklaması yapan Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir aday olamayacağını belirterek, “Bu başkanlıkların hiçbirisi ömür boyu sürecek değildir. Bunlar bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında şuanda mevcut gözüken 2 tane aday var” ifadelerini kullandı.

ÇOK GÜZEL BİR GENEL KURUL DİLİYORUM
Kent Konseyi Başkanı Kandemir, görev süresi boyunca katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, başkanlıkların gelip geçici olduğunu belirtti.  Kandemir, “Hepinizin bildiği gibi 22 Haziran 2017 tarihinde Çanakkale Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurulu’nu yapmıştık. Şehrin bütün dinamiklerini içine alarak, çok büyük bir katılım içerisinde genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Bu geçen süreçte kentimize katkı sağlayan bütün Sivil Toplum Örgütlerine, şehrimizin değerli kentlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsi çok değerli olmakla birlikte bu görev süresi içerisinde kenti için, ülkesi için, milleti için birlikte çalışmış olduğum değerli dava arkadaşlarıma, değerli yürütme kurulu üyelerine, çok değerli meclis başkanlarına, diğer sistematik meclis başkanlarıma, burada çalışma grupları oluşturarak bize katkı sağlayan çalışma gruplarında görev yapmış tüm dostlarıma, kardeşlerime, ağabeylerime hepsine çok teşekkür ediyorum. İnsanın hayatında en önemli şey zamandır. Aileleri olduğu halde, sevdikleri olduğu halde, kentini sevdiği için, şehrini sevdiği için burada fedakarlık göstermiş ve bana göre büyük bir özveriyle çok sosyal konuda veya şehrin değişmesi için, gelişmesi için, estetik açıdan daha iyi hale gelmesi için vicdani sorumluluklarını da yerine getirerek çok büyük katkı sunmuşlardır. Hayatta bir çok yerde görev aldım milletimin katkısıyla. Birçok yerde başkanlıklarım mevcut. Bu başkanlıkların hiçbirisi ömür boyu sürecek değildir. Bunlar bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında şuanda mevcut gözüken 2 tane aday var. Başka aday çıkar mı, çıkamaz mı net bir bilgim yok. Hepside bizim sevdiğimiz, saydığımız kıymetli kişilerdir. Çanakkale biliyorsunuz Forbes Dergisi’ne göre en yaşanılabilir il olarak seçilmiştir. Bu Çanakkale insanının ne kadar duyarlı olduğunu göstermektedir. Yine sivil toplumlar açısından Çanakkale’ye baktığınız zaman diğer illere göre nüfusa oranla en çok sivil toplum örgütünün olduğu şehirdir. Görev süremiz 15 Eylül tarihinde sona erecek. 15 Eylül’de olan genel kurulumuzu yapıyoruz. Görev sürem boyunca gerek sayın valim ve bize her türlü katkıyı sunan, isteklerimize her zaman yardımcı olan çok değerli sayın belediye başkanıma, belediyenin bizimle ilgili olan değerli müdürlerine, benden çok daha fazla katkısı olduğuna inandığım sayın genel sekreterim Yeliz Hanıma da teşekkür ediyorum. Bu genel kurulunda Çanakkale’ye yakışır bir şekilde birbirini seven, sayan ve birbirinin her zaman özveriyle kucaklayan bir kent olması dolayısıyla çok güzel bir genel kurul diliyorum” dedi.
Nazif Cemhan Şen