Gazetemizin 29 Ağustos tarihli “Yuvaya dönüyorlar” başlıklı manşetinde yer alan fotoğrafta bazı kişiler, MHP’ye geçeceklerle birlikte hareket etmediklerini açıkladılar.  Partiye geri döneceklerle herhangi bir bağlarının olmadığını belirten grup, kamuoyuna bir açıklama yapma gereği duyduklarını belirti.
 
 MHP'den istifa edip İYİ Partiye geçen daha sonra da İYİ Partiden istifa ederek beklemeye geçen eski MHP'liler yuvaya dönüyorlar ara başlığı ile verilen haberimizde kullanılan fotoğrafta yer alan Muharrem Sasmanoğlu, Nevzat Ülkü, hasan Öztürk, Engin Aslanham, Kamuran İnan, Mustafa Özdirek, Taner Yıldırım, Elmas Yıldırım, Hasan Turan, Şah İsmail Doğan, Birgül Doğan, Şerife Engin, Fatma Samanoğlu, Erman Tunç, Faruk Durgut Vedat Akça, Adil Mertoğlu, İsmet Demir, Sezer Aydın ve Nuri Zakir, kamuoyuna bir açıklama yaparak, MHP’ye geçecek olanlarla birlikte hareket etmediğini belirtti. Grup açıklamasında şu bilgilere yer verdi;
 
“Değerli Çanakkaleliler!  MHP’nin tek başına iktidar olmasının tek yolu olarak da MHP’de bir yönetim değişikliğinin gerekliliğine inanarak imza sürecine destek verdik.
 
Değişim talebimiz ömrümüzü vakfettiğimiz eski partimizi ekseninden kaydırmak, çizgisinden çıkarmak amacı gütmemiştir. Bu süreç, istemesek de bizleri partimizden koparmış daha demokratik bir siyasal yapının kurulması umudu ile İYİ Partinin kuruluş aşamasında sorumluluk üstlenmemizle sonuçlanmıştır. Geride kalan zamanda görülmüştür ki demokratik bir siyasal yapı umudu ile kuruluşunda rol aldığımız İYİ Parti oligarşik bir yapının eline geçmiş, demokratik kanallar kapatılmış yola koyulduğu değerler ayaklar altına alarak kişilerin egemen olduğu antidemokratik bir yapıya dönüşmüştür.
 
Bu koşullar İYİ Partiden de istifamızı zorunlu kılmıştır.  Hayatımızın büyük bir bölümünde içinde bulunduğumuz fikirleri uğruna mücadele etmekten şeref duyduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi siyasi gelenek sahibi bir harekettir.
 
Bizim gerçek yuvamızdır.
 
Bugün ya da yarın yine kucaklaşacağımız,
 
Türk Milliyetçilerini buluşturacak, bütünleştirecek tek adrestir.
Bununla birlikte haberde yer alan ve ismi geçen isimler bizlerin ne öncüsü, ne lideri, ne de adımıza karar verici durumdadır.
 
İsmi geçenlerle hareket etmediğimiz gibi irademizi de kendimiz dışında kimseye teslim etmiş değiliz.
 
Türkiye'nin kurtuluşunun Türk Milliyetçiliği ile olacağına inanan bizler bir gün mutlaka MHP'de buluşacağımıza olan inancımızı korurken siyaset bezirgânlarının bizleri malzeme yapmasını da istemiyoruz.
 
Şahsi ikballeri için arayışa girenler ile hiçbir bağımızın olmadığını ilan ediyor adımıza konuşma hakkını kimseye vermiyoruz.
 
Gittiği her yerde kendisini pazarlamak gayesiyle bu tip haberlere ihtiyaç duyanların bizi temsil etmediğini Çanakkale kamuoyunun bilmesini Türk Milliyetçilerinin gerçek yuvasına dönmek için bu siyaset bezirganlarının öncülüğüne ihtiyacımızın olmadığını da ilan ediyoruz.”
 
Mehmet Güler