İlki geçen yıl düzenlenen Bozcada Sirtaki Weekend, Bozcaada’da büyük ilgi gördü. Bu sene de adada 2’nci Bozcada Sirtaki Weekend etkinliği düzenlenecek. 7-8 Eylül günlerinde yapılacak olan etkinliğe birçok dans grubu katılacak.

Etkinlik boyunca Bozcaada’nın merkezi olan yerlerde dans grupları dans edecek. Cumhuriyet Meydanı’na, Rum mahallerinde ve Türk mahallerinde toplu olarak dans edilecek. 7 Eylül Cumartesi günü gösterilerin ardından gala yemeği düzenlenecek. 8 Eylül Pazar günüde ise panel ve workshop yapılacak.
Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Selim Yazan, “Bu sene  2’ncini düzenleyeceğimiz Sirtaki Weekend Ayvalık Dikili, İstanbul, Marmaris, Bursa, Bandırma sirtaki gruplarının katilimi ile gerçekleşecek. Projenin adi Bir Deniz İki Yaka Kol kola Aynı Denizlerin Dansları Ve Şarkılarıdır. Projede birde panelimiz olacak. İki yakanın kültürel etkileşimi gerçekleşecek. Panele Prof. Dr. Gürbüz Aktaş Ahmet Şenol, ve Can Çinte konuşmacı olarak katılacak. 7 Eylülde saat 15.00 de meydanda -Rum Mahallesi ve Türk Mahallesinde danslar yapılacak. Gece 20.00 de Manastır Restoranda Gala yemeği gerçekleştirilecek. 8 Eylül pazar saat 14.00 de Kasaba Restoranda Panel ve Work Showları yapılacak” dedi.

Muzaffer Cirtel