Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, güncel siyasi olaylara değerlendirmek için toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan Erkek, “Gelinen tabloda son 5 yılda Hukukun Üstünlüğü Endeksinde bir iki değil,  tam 50 sıra geriledik.  Onun için Bugün 44 Baro 2 Eylülde gerçekleştirilecek Adli Yıl açılışına katılmıyor” dedi.
Yapılan toplantıya CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık,  Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan ve partililer katıldı.
İzmir’de ki orman yangınında Orman Bakanlığı ile Türk Hava Kurumu arasındaki koordinasyonsuzluk, inatlaşma, yangının çok daha önce kontrol altına alınmasını engellediğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “Ormanları korumakla görevli Orman Bakanlığı Maalesef İzmir’de de basiretsizliğini bir kez daha gösterdi.  Türk Hava Kurumuna ait faal durumda Menderes ilçesinde bulunan Uçak dahi kullanılmadı.  Çünkü Orman Bakanlığı Yangın söndürme ihalesini özel bir şirkete verdi ve o özel şirketin de yangın uçağı yok. Türk Hava Kurumunun açıklamaları bazı gerçekleri ortaya koydu. Bu yangına Türk Hava Kurumu ile birlikte koordineli bir şekilde müdahale edilseydi kayıp olmazdı. Orman Bakanının birazcık onuru varsa istifa etmeli. 17 yıllık tek başına bir iktidarın Bakanı çıkıp ‘Teknik olarak uçaklarımızın kullanılması mümkün değildir’ diyor. Eğer bu mümkün değilse neden mümkün hale getirilmedi? Eğer uçaklarımız eskiyse niye yeni uçak alınmadı? Bugün kışlık saraylar, yazlık saraylar, uçan saray alanlar, niye bu memleketin ormanları için yangın uçakları almadı? Bugün Ülke yönetilmiyor adeta savruluyor. Bugün İktidar sahipleri gaflet, delalet ve hıyanet içerisindedir.  Nasıl Kazdağlarında bu memleketin havasına, suyuna, ormanlarına ihanet ediliyorsa İzmir’de de ihanet edildi” diye konuştu.

Memlekette Ne Adalet Kaldı, Ne De Kalkınma
AK Partinin içinden doğacak yeni parti sürecine de değinen Muharrem Erkek “AK Parti 14 Ağustosta 18. Yılını kutladı biliyorsunuz. Ama kutlamada öne Çıkan Sayın Erdoğan, damadı. Kibirli bir damat ve kayın pederi onun dışında bir parti görünümü olmadığını görüldü ama biz Ak Partiye gönül veren, oy veren tüm hemşerilerimizin 18. Yılını kutluyoruz.  Çok yakında 9 Eylülde biz de 96 yılı bitirmiş olacağız. Dünyanın en köklü en büyük partisi olarak 100. Yılımıza hazırlanıyoruz. AK Parti 17 yıllık tek başına iktidarın muhasebesini yapmak zorunda. Çünkü 17 yıl tek başına ülkeyi yönettiler. Memlekette ne Adalet kaldı, ne de kalkınma.  Ve bugün içlerinden bazı milletvekilleri ‘ artık AK Parti kapatılmalı ve yeni bir parti kurulmalıdır’ diyor. Her halde bütün günahlarını partiye yıkıp yine bir gömlek değiştirme sürecine giriyorlar.  Herhalde reddi miras yapmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

Hukuk Dışı Ve Seçmen İradesini Gasp Etmek Demektir
Görevden alınan Belediye Başkanları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AK Partili Belediye Başkanları bile istifa ettirilirken yanlarında olduklarını belirterek “17 yıl sonun da geldiğimiz noktada bugün seçilmiş Belediye Başkanlarını da görevden alıyorlar. Ahmet Davutoğlu seçilmiş bir Başbakan olarak ettirildiğinde, Cumhuriyet Halk Partisi olarak savunduk. AK Partinin seçilmiş Belediye Başkanları zorla İstifa ettirtildiğinde biz tavır koyduk.  Sonra dediler ki ‘onlar FETÖ ile irtibatlıydı’ dediler ama haklarında bir tek soruşturma açmadılar. FETÖ terör örgütü ile iktisatlı olduğunu söylediğiniz Belediye Başkanlarını niçin yargıya teslim etmediniz? Niçin haklarında bir tek soruşturma dahi yok.  Bugün PKK Terör örgütü ile iktisatlandırdığınız Belediye Başkanları hakkında soruşturmalar var.  31 Martta aday yaptığınız, yani demokratik bir ülkede yaşayan kanunlarına göre aday olan insanlar seçimleri kazandılar ama mazbatalarını vermediniz.  Son 10 yılda Türkiye AK Parti İktidarında demokrasiden ve hukuktan hızla uzaklaştı. Seçilmiş Belediye Başkanlarına mazbatalarını vermediğiniz gibi İstanbul seçimlerini de iptal ettiniz. Şimdi seçilmiş Belediye Başkanlarını, seçimden önce var olan soruşturmalar sebebi ile o soruşturmalara atıf yaparak görevden alıyorsunuz. Bu hukuk dışı ve seçmen iradesini gasp etmek demektir.  Ne diyordu AK Parti Genel Başkanı? ‘Demokrasilerde bu işin namusu sandıktı. Sandık sonuçları her siyasi parti için bağlayıcıdır’ demişti. Terör değirmenine su taşıyorlar. Bu uygulamalar, bu hukuksuz uygulamalar terörün ekmeğine yağ sürüyorlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Adalet temelinde vicdan siyaseti yapmaya devam edeceğiz.  Bizim mücadelemiz demokrasi, hak, hukuk, adalet mücadelesi. Demokratik yollarla , seçim kanunları uyarınca seçimlere girmeye hak kazananmış ve seçmen iradesi ile  Belediye Başkanı seçilmiş kişileri, seçim öncesi var olan soruşturmalar yaparak görevden alma seçmen iradesinin gaspıdır” dedi.

Damla Şener Okdaş