Biga Belediyesi tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Biga Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanatları Okulu (ASO) Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz kursları için Atatürk Kültür Merkezi’nde şenlik düzenlendi. Şenliğe, Biga Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan, Ada Bilgi Evi, Alişdede Bilgi Evi, Cumhuriyet Bilgi Evi, Şirintepe Bilgi Evi ve Atatürk Kültür Merkezi’nde görevli öğretmenler, binlerce kursiyer ve aileleri katıldı. Başkan Erdoğan, yaz boyunca çocuklar tarafından üretilen ürünlerin yer aldığı sergileri ziyaret etti.

Şenlikte konuşan Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi ve Bilgi Evleri’miz yaz boyunca cıvıl cıvıldı. Yaz kursları eğitici, öğretici ve eğlendirici içerikleriyle geleceğimizin emanetçileri olan çocuklarımıza çok şey kattı. Sanat, spor ve onlarca eğitici kursla birlikte toplamda 35 kursumuz açıldı ve 41 öğretmenimiz eğitim verdi. 3 yaşından 15 yaşına kadar yaş, ilgi, yetenek ve beceriler göz önünde bulundurularak oluşturulan kurslar kapsamında 3 bin 808 yavrumuz eğitici, öğretici ve bununla birlikte üreticiliğin mutluluğunu yaşadı. Ayrıca eğitmen ve vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepler doğrultusunda yeni kurslar açtık. Ben kurslara emek veren herkese, eğitmenlerimize ve ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Bizler gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Erdoğan, yaz kurslarında görev yapan eğitmenlere katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Program, kurslarda eğitim alan öğrencilerin bale, ilahi, karete, tiyatro, modern dans, koro, işaret dili, gitar, keman ve jimnastik gösterileriyle devam etti. Öğrencilerin kurslarda öğrendikleri sahne gösterileri sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı. Coşku içinde geçen şenlikte çocuklar için yüz boyama, maskot ve çeşitli ikramlar yapıldı.

Şenlik, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'ın, çocuklara katılım belgelerini takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.


Kaynak: DHA