Buna Kirazlı Köyü Muhtarı Orhan Can’da tepki göstererek, “Bayramlaşmadan fazlasını istiyorlar. Su nöbetine çağırıyorlar. Unutmayın Kirazlı’dan kimse çıkmaz. Ben köyüme güveniyorum. Devletini seven insanlarız” dedi.
 
Çanakkale ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacak olan Kirazlı’daki altın madeni arama çalışmalarına karşı iç ve dış güçlerin desteği ile engelleme çalışmaları devam ediyor. Kendilerine çevreci adı veren bazı gruplar bölgede yoğun bir çalışma içine girdi. İlk başlarda sosyal medya üzerinde yanlış bilgiler vererek vatandaşları tarafına çekenler, bayramda da boş durmadı. Daha önce bu köyleri hiş görmeyenler, bayramda köylülere gittiler. Su ve vidan nöbeti komitesi adı altında toplanan grup, Kurban Bayramı’nda Kirazlı köyüne gittiler.
 
KÖYLÜLER TEPKİ GÖSTERDİ
Bu bayram ziyareti belediyenin internet sayfasında “Su ve Vicdan Nöbeti Komitesi Kirazlı köy halkına İyi Bayramlar dilemek için kapı kapı gezip, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öptü.” notu ile paylaşılınca birçok kişi tepki gösterdi. Köyle gelenler, köy halkı tarafından tepki ile karşılandığı öğrenildi. Başta Kirazlı Köyü Muhtarı Orhan Can olmak üzere birçok vatandaş da aynı şekilde internetteki paylaşımın altına yorum yazarak tepkilerini devam ettirdi. Tepki gösterenlerin başında ise Kirazlı Köyü Muhtarı Orhan Can geliyor. Can, “Bayramlaşmadan fazlasını istiyorlar. Su nöbetine çağırıyorlar. Unutmayın Kirazlı’dan kimse çıkmaz. Ben köyüme güveniyorum. Devletini seven insanlarız” şeklinde tepkisini dile getirdi.
Başka bir vatandaş ise “Kurban vahşettir diyen zihniyete bak utanmadan müslümanların bayramını kutluyor... Rezalettir...bu yaptığınız” şeklinde tepkisini dile getirdi. Bazı vatandaşlar ise maden arama çalışması üzerinde siyaset yapıldığını “Eceabat’taki yangın için Vicdanınız sızlamadı sanırım. Orası için hiçbir faaliyette bulunmuyorsunuz. Aaa pardon oradan siyasi propaganda yapmak istemiyorsunuz Çünkü failleri yandasınız çıkabilir dimi. “
 
KİRAZLI KÖYÜ OYUNA GELMEDİ
Daha önce maden arama bölgesi ile ilgili açıklama yapan Kirazlı Köyü Muhtarı Orhan Can, maden bölgesinin Kazdağları ile ilgisinin olmadığını tekrarlayarak, Kazdağları’na 45 KM uzakta olduklarını vurguladı. Bölgedeki ağaçların da orman değil bodur ağaçları ile kaplı olduğunu açıklayan Can, köy olarak devletin yanında yer aldıklarını vurguladı. Can, “Öncelikle Kirazlı halkıma teşekkür ediyorum. Çünkü bu eylemlere katılmadıkları için. Bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Bunların  Kazdağları dedikleri yer bize  40-50 km uzaklıkta.  Böyle bir şey yok. Su havzası da Bayramiç tarafında. Baraja su gidiyor diyorlar, öyle bir şey yok. Kaldı ki bir siyanür olayı da yok. Mesela biz köylü olarak her zaman devletimizin yanında yer alacağımızı, bundan sonra da böyle olacağını söylüyoruz. Hiç bu konuda sıkıntımız, bir tereddütlümüz yok. Böyle konuştuktan sonra insanlar şunu diyebilir; köylülere, muhtara para verildi diyebilir.   Kesinlikle böyle bir şey yok. Benim konuştuklarımın tamamı  benim ve köylülerimin görüşleridir. Herhangi bir algı vergi yok. Etrafta bir şey de yok. Orman yok, bölgede sadece budur ağaçları var. Ama çevirip çevirip aynı şeyi söylüyorlar.  Bunlardan rahatsızız. Çoğu zaman Madenciler köylüleri işe aldı deniliyor.  Etrafta çalışan şuan da Kirazlı köyüne bir tane işsiz yok. Araştırabilirler,  Hepsi çalışıyor ve çalışanlar el gücüyle arabasını evini aldı. Bir sıkıntı da olmadığını hep söylerler. Biz her zaman devletimizin milletimizin yanında olacağımızı da beyan ediyorum” dedi. 

Bünyamin Nami Tonka