Kurban Bayramı tatilinin hafta sonuna denk gelmesi, doğa ve deniz turizminin önemli duraklarını barındıran Çanakkale’nin adaları ve tatil bölgelerindeki tesisleri hareketlendi. Yerli ve yabancı turistlerden en çok nasibini ise adalar ve Assos bölgesi aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm belgesi bulunan 5 tesisin 60 odada 126 yatakla hizmet verdiği Bozcaada, belediyeden işletme belgesi olan 53 tesis, 633 oda ve 1390 yatak ile de konuklarını ağırlıyor. Çeşitli büyüklükteki 139 pansiyon, 835 oda ve 1904 yatak kapasitesiyle hizmet sunuyor.
Türkiye'nin en büyük adası konumundaki Gökçeada'da ise turizm belgeli 10 tesis, 186 oda ve 378 yatak kapasitesi bulunuyor. Yaz aylarında rüzgar sörfü tutkunlarının mekanı haline gelen adada belediye belgeli 14 tesis, 266 oda ile 633 yatak, özellikle taş evlerde oluşturulan 26 pansiyon, 189 oda ile 459 yatak kapasitesi yer alıyor. Bu tesislerin tamamına yakını turistlerle doldu.
 
GÖKÇEADA’YA RAĞBET ARTIYOR
Bozcaada’dan sonra son yıllarda Gökçeada da çok rağbet görüyor. Özellikle Ata Demirer’in “Hedefim Sensin” filmini burada çekmesi ve Rum köylerinin Bozcaada’daki gibi düzenlenmesi ile buraya da turist oranında artış yaşandı. Bu bayramda burası da turistlerle doldu. İlçede en çok rağbet gören yer ise Kaleköy ile Zeytinli köyü. Turistler özellikle filmin çekildiği yerleri, Rum evlerini ve plajlarını tercih etti.
Aynı şekilde Assos da bayramın son güne kadar özellikle yerli turistlerle doluydu. Vatandaşlar daha çok karavanları ile bölgeye gelerek bayramı buradan geçirdi. Karavanların çok olmasına kamp merkezleri ve oteller tepki gösterdi. Bayram boyunca vatandaşların tepki gösterdi ise hem konaklama hem de yiyecek içecek fiyatlarının yüksek olması.

Bünyamin Nami Tonka