Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Su ve Vicdan Nöbeti ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Ben tepeye gittiğimde yanımda baktım tekerlekli sandalye bir kız var. Oraya kadar çıkmış. Biz zor çıktık tepeye. Ailesi onu çıkarmış. Burada yaşlılar vardı. Oturmuş toprakta alıyordu. Dikkat ederseniz bu eylemin adı Su Ve Vicdan Nöbeti. Vicdan derken bunu kastediyoruz” dedi.
Çanakkale Belediye Başkan Ülgür Gökhan,  belediye meclis salonunda Su ve Vicdan Nöbeti hakkında basın toplantısı düzenleyerek, değerlendirmede bulundu. Çanakkale Belediyesi Ülgür Gökhan açıklamada,  Su ve Vicdan Nöbeti’nin 14’üncü gününe geldiğini söyleyerek, eylemin uluslararası boyuta taşınmasında destek verenlere teşekkür etti.

Kaz Dağları için verilen mücadelenin 2001 yılından başladığını söyleyen Ülgür Gökhan, “Su ve Vicdan Nöbetinin bugün 14’üncü günü. Önce Kaz Dağları ve ardından tek içme ve kullanma su kaynağımız Atikhisar Barajının üzerinde süren metalik, madencilik faaliyetlerinin kurulacağı ve sonuçlarına dikkat çekmek üzere Çanakkale Belediyesi, Çevre Dernekleri, Baro, Tabip Odaları gibi birlikler ver derneklerle bu mücadeleyi sürdürmekteyiz. Burada uzun yıllardır bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bunun başlangıç tarihi 2001 yılıdır.  Kaz Dağlarındaki bu yöredeki ormanların yok edilerek özellikle siyanürle altın işletmeciliği konusundaki hareketlilik artmış. Biz burada akılla, bilimle, hukukla ilerliyoruz. İş suyumuza kadar dayanınca talan edilmesin diye mücadele ettiğimiz alanın hava görüntülerini elde ettik. Bunun sonucundan eylemsel mücadele yapılması gerektiği ortaya çıktı. 26 Temmuz’dan beri bu süreç devam ediyor. Bir anda hala vicdanını kaybetmemiş kesimlerde, kurumlarda dikkat çekti. Pek çok sanatçı, gazeteci hatta turizm profesyonelleri, barolar bu konuda duyarlılık gösterdi. 5 Ağustos’ta bizim yanımıza gelip eylemimize gelip birlikte oldular. 10 binler orada hem olayı gördüler, hem de bu konudaki desteklerini bize sundular. Bu olayı uluslar arası platformlara taşıyan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Orada öyle manzaralarla karşılaştık ki ; ben tepeye gittiğimde yanımda baktım tekerlekli sandalye bir kız var. Oraya kadar çıkmış. Biz zor çıktık tepeye. Ailesi onu çıkarmış. Burada yaşlılar vardı. Oturmuş toprakta alıyordu. Dikkat ederseniz bu eylemin adı su ve vicdan nöbeti. Vicdan derken bunu kastediyoruz.  Orayı gören insanın vicdanının sızlamaması  mümkün değil” şeklinde konuştu.

Nazif Cemhan Şen