Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde  Yeni Kordon giriş noktasında bulunan yaya geçidinin ve otobüs durağının aynı gün içinde kapatılmasının ardından bölgede yaşayan vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaş bölgedeki tek geçidin kapatıldığını yaşlı, engelli bireylerin karşıya geçmekte zorlandığını ve çoğu vatandaşın atlayarak karşıya geçmeyi tercih ettiğini belirttiler. Kapatılan geçidin açılması için vatandaşlar  İl trafik komisyonuna dilekçe yazarak bu dilekçeyi imzalama kampanyası başlattılar.  İmzaları ise kapatılan yaya geçidinin karşısında bulunan markette toplayan Barbaros mahallesi sakinleri okulların açılmasının ardından sıkıntının daha da artacağını belirterek sorunun biran önce çözülmesini bekliyor.
Kapatılan yaya geçidinin karşında  ki markette çalışan Ali Satılmışoğlu insanların sık sık atlayarak karşıya geçmeye çalıştıklarını belirtti. Yaşlı ve engellilerin karşıya geçmekte zorlandığını belirten Satılmışoğlu otobüs durağının taşınmasının da mağduriyet oluşturduğunu ifade etti. Konu hakkında konuşan Satılmışoğlu ; “ Bir çalışma yapılmadan önce mühendislerin gelip alanı incelemesi ,çözüm üretildikten sonra kapatma çalışmasının başlaması gerekirdi. Bir gün içinde bölgede kimsenin görüşü alınmadan geçit kapatıldı, durak taşındı. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar bu durumdan mağdur ,otobüse binebilmek için aşağıya yürümeleri gerekiyor. Okulların açılması ile bu durum daha riskli bir hal alacak . İnsanlar sıklıkla atlayarak geçmeyi tercih ediyorlar.” ifadelerini kullandı.
Vatandaşların İl Trafik komisyonuna yazdıkları dilekçe ise şu şekilde;
“İlimiz merkez Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi  üzerindeki  Yeni Kordon giriş noktasında bulunan yaya geçidi ve otobüs durağı ( Müze Durağı) kapatılmış olup bu geçidi yıllardır kullanan yaşlı, engelli ve vatandaşlar  yeni kordon’a geçişte ve otobüs kullanmada büyük sıkıntılar artacaktır. İlgili noktanın komisyonunuzca tekrar değerlendirilerek, Barbaros mahallesi sakinleri olarak yaya geçidi ve otobüs durağımızın tekrar eski haline gelmesini istiyoruz gereğinin yapılmasını arz ederiz.”
 
İbrahim Akın Kazancı