Düzenlenen kursta kireç söktürme tekniği ile masa örtüsü yapıldı. Ardından renklendirildi. Denizde yıkanıp, sabitlemesi yapıldı ve renklendirilmeye başlandı.
Yapılan kurs hakkında değerlendirmelerde bulunan Gökçeada Kadın Kooperatifi Derneği Başkanı Hatice Bozkurt, “Emel Ardahanlı hocamız her sene adamıza gelerek tatil yapan birisidir. Bu senede de kooperatif olarak kendisiyle bir etkinlik yapmayı planladık. Şuan 16 tane öğrencimiz var. Adada ki kadınlar ilgi gösterdi. Bizde kooperatif olarak önayak olmak istedik. Geri dönüşler çok güzel,16 öğrenci bir şeyler yapmanın mutluluğunu taşıyorlar. Bu hafta sonu kireç söktürme tekniği yapıldı. Onun renklendirmesi yapıldı. Bir hafta baskı yapılıyor. Diğer hafta renklendirme çalışmaları yapılıyor. Ağustosun sonunda kadar eğitim devam ediyor. Ağustosun 21’nde sergi yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

21 AĞUSTOS’TA DA KENT MÜZESİ BAHÇESİNDE SERGİ DÜZENLEYECEĞİZ
Geleneksel Tokat Yazmacılığı kursunu Gökçeadalılara tanıtan Usta Öğretici Emel Ardahanlı, “Bu sene Gökçeada Kadın Kooperatifi’nde kurs başlattık. Geleneksel Tokat Yazmacılığı el kursu geleneksel yöntemlerle el oyma kalıplar, kök boya başka tekniklerini hızlandırılmış bir kursla 16 öğrenciye öğretiyorum. Önce masa örtüleri ile başladık. Kıyafetler yaptık. Günlük kullanım ihtiyaçlarını belirleyip, ihtiyaçlarına göre program yapıyoruz. 21 Ağustos’ta da kent müzesi bahçesinde sergi düzenleyeceğiz” dedi
.
Damla Şener Okdaş